Haberler

Afganistan'da okul ve camiye düzenlenen bombalı saldırı Trabzon'da protesto edildi

Güncelleme:

Afganistan'da okul ve camiye düzenlenen bombalı saldırı Trabzon'da protesto edildi

" Afganistan'da soykırım var. Zulme dur de!" konulu basın açıklaması yapan grup, "Afganistan'da soykırımı durdurun "diye slogan attı

TRABZON - Salı günü Kabil'in Barchi bölgesinde okul ve camiye düzenlenen bombalı saldırı Trabzon'da düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.-

Afganistan'da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Trabzon'da " Afganistan'da soykırım var. Zulme dur de!" konulu basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına katılan grup saldırıyı protesto ederek "Afganistan'da soykırımı durdurun "diye slogan attı.

Trabzon Meydan Parkı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet parkında düzenlenen basın açıklamasında "salı günü Kabil'in Barchi ( Kabil'in batısı) bölgesindeki Mumtaz Eğitim Merkezi ve Abdul Rahim Şehit Lisesi'ndeki bilim ve eğitim kelebeklerine yönelik terörist saldırılar, Afganistan'daki Hazara halkına yönelik hedeflenen soykırımın açık bir örneğidir" denildi.

Basın açıklamasını okuyan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Kübra Göktürk, Hazara asıllı masum öğrencilere karşı vahşice terör saldırıları düzenlendiğini belirterek, "Bir kez daha din ve insanlık düşmanları, Hazara asıllı masum öğrencilere karşı vahşice terör saldırıları düzenleyerek Hazara toplumunu yasa boğdular. Salı günü Kabil'in Barchi ( Kabil'in batısı) bölgesindeki Mumtaz Eğitim Merkezi ve Abdul Rahim Şehit Lisesi'ndeki bilim ve eğitim kelebeklerine yönelik terörist saldırılar, Afganistan'daki Hazara halkına yönelik hedeflenen soykırımın açık bir örneğidir.Aşırılıkçı Taliban grubu, teröristler, terörist grupların kurucuları ve Hazara Toplumuna karşı yemin etmiş düşmanları, Hazaraları'n adil ve savunmasız Müslüman halkına yönelik katliam ve soykırım senaryosunun hala utanç verici faaliyetlerinin gündeminde olduğunu göstermek için terör saldırıları gerçekleştiriliyor. Zalim Abdulrahman'ın kara ve karanlık döneminden bu yana gelen üzücü ve kanlı senaryo, Hazara nüfusunun yüzde 62'sinden fazlasının katledilmesi ve soykırıma uğraması ile son yüz yılı aşkın süredir çeşitli ve amaçlı politikalarla zalim hükümetlerin yükselişiyle Hazaralar'a karşı soykırım devam etmektedir. Yüzyılın cahilleri ve zalim yöneticileri, Hazaraları'n mazlum halkının katledilmesi senaryosunu bazen siyasi denklemlerde, bazen de bilimsel, kültürel, sosyal, dini, ırksal, ekonomik ve askeri düzeylerde gerçekleşmektedirler. Hazaralar, ülke tarihi boyunca toplumun geniş bir kesimi olarak kardeşlik, eşitlik, sosyal adalet, refah ve ülkeye dürüst hizmet doğrultusunda ilim ve irfan öğrenmek için yılmadan çalışmıştır ve çalışıyordur. Bu üzücü ve kanlı senaryo, ülke içinde ve dışındaki yeni nesil Hazaraları'n bilimsel, kültürel, siyasal ve askeri seçkinleri, herhangi bir üstünlük hırsı ve havası olmadan birleşmezlerse devam edecektir. Gelen son bilgilere göre Kabil'in batısında 2 okul şehit sayısı 126 kişi yaralı sayısı ise 73 kişi 14 yaralının durumu ise çok ağır. Aynı zamanda Balkh'daki cami saldırısında ise şu ana kadar 102 şehit 70 yaralımız var" dedi.

Ellerinde dövizler eşliğinde "Afganistan'da soykırımı durdurun "diye slogan atan grup daha sonra sessizce alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
title