Haberler

Afad Ekiplerinden Kurtarma Tatbikatı

Samandağ ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince denizde kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Samandağ ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince denizde kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Kıyıya vuran dalgaların geri dönüşü sırasında oluşan rip akıntısının etkili olduğu sahilde, boğulma vakalarının geçen yıla göre yüzde 25 artması üzerine valilik ve AFAD İl Müdürlüğü harekete geçti.

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve AFAD İl Müdürü Halil Aykut'un da dalgıç kıyafetleriyle katıldığı, 12 kişilik arama kurtarma ekibinin görev aldığı tatbikat, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Senaryo gereği, Şahlankaya Meydanı'nda boğulma tehlikesi geçiren tatilciyi kurtarmak için harekete geçen AFAD ekibi, zaman kaybetmeden bölgeye ulaştı. Başarılı operasyonla kıyıya çıkarılan, solunumu duran tatilci, buradaki ilk müdahalesinin ardından hayata döndürüldü.

"Bu yıl da maalesef 6 kişi boğularak can verdi"

Kaymakam Çelik, tatbikat öncesinde yaptığı açıklamada, ilçenin 25 kilometrelik kıyı şeridinde açık deniz olması nedeniyle rip akıntısının yoğunlaştığını söyledi.

Boğulma vakalarıyla sıklıkla karşılaştıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"2015 öncesi son 5 yılda 30 ölümlü vaka oldu. Bu yıl da maalesef 6 kişi boğularak can verdi. Ekiplerimizin müdahale edip kurtardığı vatandaş sayısı da 18. Biz de buradaki ölüm vakalarını minimize etmek amacıyla ilgili kurumların katıldığı bir toplantı düzenledik. Daha sonra aldığımız kararlar çerçevesinde valimizin de talimatıyla bugün burada vatandaşların yoğun şekilde denize girdiği Çevlik, Deniz Mahallesi ve Meydan'da 10 cankurtaran görevlendirildi. 3 tane de denizden müdahale için bot alındı. İnşallah bundan sonra istemediğimiz vakalar olmaz.

Bizim görevimiz de bu olaylar olmadan önlemek. Bu tatbikatın da amacı böyle bir vaka gerçekleştiğinde olaya müdahale edecek arkadaşların teknik olarak kapasitesini arttırmak ve tecrübelerini geliştirmek."

Vatandaşların da rip akıntısı konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini kaydeden Çelik, akıntı olan bölgelerde suyun bulandığını sözlerine ekledi.

Akıntıya kapılırsanız "asla yüzmeyin"

AFAD İl Müdürü Aykut da rip akıntısının halk arasında yanlış bilindiğini anlattı.

Rip akıntısının dibe çekmediğini, aksine denizin ortasına sürüklediğine dikkati çeken Aykut, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımızın rüzgarlı zamanlarda asla denize girmelerini istemiyoruz. Böyle durumlarda zaten suyun rengi farklılaşıyor. Şayet denize girip akıntıyla muhatap kalıyorlarsa yaptıkları en büyük yanlışlık, insan psikolojisi gereği direkt sahile doğru yüzmeye başlıyor. Asla yüzmesin, kendisini bir zaman suyun üzerinde tutarak dalgaya teslim etsin, dalga sakinleştikten sonra sağlı sollu yanlara yüzsün çünkü akıntı bunu içeriye çekiyor, alta değil, denizin ortasına doğru çekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Çelik Samandağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title