Haberler

Adliyede Avukatların Resim Sergisi Açıldı...

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda "Avukatlar Günü Resim Sergisi'nin" açılışı yapıldı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda "Avukatlar Günü Resim Sergisi'nin" açılışı yapıldı.

Açılışa, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Avukat, aynı zamanda Resim Öğretmeni Muammer Güngör ve avukatlar katıldı.

Avukat Muammer Güngör, sanatın ve avukatlık mesleğinin önemine değinerek, "63 yıllık avukatlık mesleği içinde 46 yıllık sanat hayatım var" dedi.

Güngör, 6 yıldan beri Baro'nun da desteğiyle resim alanında meslektaşlarını yetiştirdiğini belirterek, sergide karakalem ve yağlı boya çalışmaların yer aldığını söyledi.

"AVUKAT, HAK ARAMA HÜRRİYETİNİN VASITASI VE TEMİNATIDIR"

"Avukatlar günümüz kutlu olsun" diyen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, "Aslında bugün bizlerin günü değil. Anayasamızın 36. maddesi uyarınca hak arama hürriyetine sahip her bir vatandaşın günüdür. Çünkü avukat hak arama hürriyetinin vasıtası ve teminatıdır" dedi.

Avukatlık mesleğinin önemine değinen Kocasakal, sergide resimleri olan meslektaşlarınla gurur duyduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Başsavcı Hadi Salihoğlu, Baro Başkanı Kocasakal ve Avukat Güngör serginin açılışını yaptı; ardından birlikte sergiyi gezdiler.

"ÇOCUKLARIN MASUMİYETİNİ ÖLDÜRMEYELİM. ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

40 yıllık avukat olduğunu söyleyen Ali Faik Aydın da, Baro'nun açtığı resim kursuna gittiğini, karakalem ve yağlı boya resimler yaptığını anlattı.

Resme ilgisi olduğunu vurgulayan Avukat Nevin Gündoğan da, bir kız çocuğunu çizdiği yağlı boya çalışmasıyla ilgili olarak, "Çocuğun masumiyeti hoşuma gitti. Geçen sene de 'Çocuk istismarına hayır' diyerek o temayla Facebook'ta kullanmıştım. Bu sene yine aynı şeyi söylüyorum. Çocukların masumiyetini öldürmeyelim. Onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu.

Sergi bir hafta boyunca adliyede sergilenecek.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hadi Salihoğlu Ümit Kocasakal Avukatlar Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title