Haberler

Adıyaman'ın Besni İlçesine Beş Bin Kişilik Açık Hava Tıyatro

Erdemoğlu Holding, Adıyaman'ın Besni ilçesine beş bin kişilik açık hava tiyatrosu yaptıracak.

Erdemoğlu Holding, Adıyaman'ın Besni ilçesine beş bin kişilik açık hava tiyatrosu yaptıracak.

Erdemoğlu Holding'in 15 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin temeli atıldı. Bugüne kadar eğitime yaklaşık 45 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Besni sevdalısı babamız Mehmet Erdemoğlu'nun bize ilke olarak benimsettiği değerler ışığında ilçemize ve ülkemize yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bugün babamızın en büyük hayalinin gerçekleşmesi yolunda ilk adımı atıyoruz. İnanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu kampüste 5 bin öğrencimiz öğretim görecek. Bizim açtığımız bu yolda devletimizi ve sanayicilerimizi destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Halı, mobilya, ev tekstili, iplik, inşaat, enerji ve lojistik sektörlerinde faaliyetlerini sürdürerek Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Erdemoğlu Holding, gerçekleştirdiği yatırımlara toplumsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Bu bakış açısıyla, Erdemoğlu Holding tarafından Adıyaman'ın Besni ilçesinde, 15 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek olan Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine; Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bölge belediye başkanları, milletvekilleri, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Talha Gönüllü ve çok sayıda davetli katıldı.

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi, bölgenin en büyük kampüsü olma niteliği taşıyacak. Fakülte, aynı zamanda, Besni'nin gelişen ve değişen yüzünün de önemli bir simgesi olacak.

"Türkiye'den kazandığımızı Türkiye'nin geleceğine kazandırmak ilkesi ile bölgesel kalkınmaya destek oluyoruz"

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Erdemoğlu Holding olarak, Türkiye'den kazandığımızı Türkiye'nin geleceğine kazandırmak ilkesi ile hareket ediyoruz. Besni sevdalısı babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu'nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye'nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık. Bugüne kadar eğitime 45 milyon lira kaynak aktardık. Son olarak geçtiğimiz aylarda 650 öğrenci kapasiteli Van Mehmet Erdemoğlu Teknik Meslek Lisesi'ni eğitim öğretime kazandırdık… Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 900 öğrenci kapasiteli Gaziantep Kız Meslek Lisesi'ni de açacak ve eğitim öğretime kazandıracağız" dedi.

İbrahim Erdemoğlu, Mehmet Erdemoğlu'nun kendilerine temelleri sağlam olmayan toplumların başarılı olamayacağını öğrettiğini söyleyerek şunları söyledi: "Biz de bu doğrultuda eğitim yatırımlarımıza temelden başladık. Besnimizdeki çocuklarımızın eğitimi için uygun koşullarda olmayan köy okullarımızı tek tek yeniliyoruz. Bugüne kadar 12 okulumuzun onarımını tamamladık. 9 okulumuzun da onarımının tamamlanmasıyla tüm okullarımızı yenilemiş olacağız."

Açılışını yaptıkları Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin Besnili Bilge Mehmet Erdemoğlu'nun hayalinin gerçekleşmesinin ilk adımı olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu, sanayicilere de çağrıda bulundu. Erdemoğlu, "İlçemizdeki Mimarlık fakültesinin yanına yeni fakülteler eklenmesini bekliyoruz. Hedefimiz ve beklentimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan 2023'te Adıyaman Besni kampüsünde 5 bin öğrencinin eğitim görmesi. Bizim başlattığımız bu yolda yatırımlarım devam edeceğine inancımız tam" dedi.

İbrahim Erdemoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Fakülteden mezun olan gençlerimizin, kalifiye iş gücünün bir parçası olarak aynı zamanda bölge ve ülke ekonomisine de katkıda bulunacaklarına inanıyoruz. Erdemoğlu Holding olarak, gençlerimizin eğitimine böylece geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bugün hep birlikte temelini atacağımız 600 öğrenci kapasiteli fakültenin inşasını 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz."

İbrahim Erdemoğlu, bölgede eğitimin yanı sıra ekonomik kalkınma adına da önemli yatırımları olduğunu söyleyerek, Besni İplik fabrikası ile ilgili bilgiler de verdi. Adıyaman Besni'de 30 milyon dolar yatırımla bir iplik tesisi kurmak üzere çalıştıklarını belirten İbrahim Erdemoğlu, "Önümüzdeki aylarda üretime başlayacak olan tesisimizde 500 kişiye istihdam sağlayacağız. Sanayicilerden, Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Erdemoğlu Ailesi olarak sanayicilerimize maddi manevi destek vermeye hazırız. Burada da hedefimiz, 2023'te 5000 kişinin çalıştığı bir organize sanayi bölgesi oluşturmak" dedi.

Besni ilçesinin kültürel ve çevresel yapısının gelişmesine ilişkin de çalışmaları ve projeleri olduğunu söyleyen İbrahim Erdemoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: "Fakültemizin tamamlanmasının ardından yanına 5 bin kişilik bir açık hava tiyatrosu yapacağız. Besni ilçesinin tarihini tek bir çatı altında bir araya getireceğimiz, kültürümüzü muhafaza edeceğimiz Müze'nin de çalışmaları devam ediyor. Çevre konusunda da bir seferberlik başlatıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı işbirliği ile ilçemizi yeşillendirme projesi gerçekleştireceğiz. Bunun için tüm Besni ile el ele vereceğiz"

İbrahim Erdemoğlu, sanayiden eğitime, tarihten çevreye her alanda gelişmiş bir Besni ile 2023 hedeflerimizi gerçekleştireceğiz diyerek sözlerine son verdi.

Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nde kapalı ve açık spor salonları, lojman, yurtlar, ilköğretim tesisleri alanı, kongre ve kültür merkezi, kütüphane, tören alanları, kafeteryalar, kır kahvesi, yemekhane, seyir terasları ve amfi tiyatro gibi birçok sosyal donanımın da yer alacağı kampüs, öğrenciler için önemli bir sosyalleşme alanı da olacak.

1970'li yıllarda iki dokuma tezgahıyla temellerinin atıldığı bugün ise dünyanın en büyük parça halı üreticisi haline gelen Erdemoğlu Holding'in kurumsal sosyal sorumluluk alanında önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye'den kazandıklarını Türkiye'ye kazandırmak felsefesiyle hareket eden Erdemoğlu Holding, okul ve yurtların yanı sıra üst geçit, cami, bakımevi, halı saha, park gibi tesislerle bölgenin sosyal yaşam alanlarına katkıda bulunuyor. Erdemoğlu Holding'in bugüne kadar sosyal yatırımlara ayırdığı kaynak 170 milyon lirayı buluyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Erdemoğlu Erdemoğlu Holding Türkiye Besni Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title