Haberler

Adıyaman'da Verimliliği Arttırma Projesi Protokolü

Adıyaman Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) ile Milli Prodüktivite Merkezi (Mpm) Tarafından Adıyaman'da Verimliliği Arttırma Projesi'nin (Vap) Uygulanması İçin Protokol İmzalandı.

Adıyaman Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından Adıyaman'da Verimliliği Arttırma Projesi'nin (VAP) uygulanması için protokol imzalandı.

Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen protokol anlaşmasına Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, TSO Başkanı Zafer Ersoy, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri ve işletme sahipleri katıldı. Protokol öncesi sunum yapan MPM Eğitim Bölüm Başkanı Koordinatör Yıldız Artar, VAP ile ilgili bilgi verdi. Artar, "VAP, kesimler arası işbirliğini yaygınlaştırarak verimlilik hareketine ülke düzeyinde katılım ve destek sağlamak, güç birliği oluşturmak amacıyla il, bölge ve sektörel düzeyde verimlilik artırmadır. İlgili tüm kesim ve kuruluşların katılım ve desteklerinin sağlanarak, verimliliği artırmaya yönelik araştırma, eğitim, danışmanlık, verimlilik ölçme ve izleme faaliyetlerinde bulunacağız. Yayın, tanıtım ve verimlilik bilinçlendirme toplantıları ile de toplumun farklı kesimlerinde verimlilik bilincinin gelişmesine ve yaygınlaşmasına yardımcı olacağız" dedi.

Sunum sonrasında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, VAP'ı valilik olarak önemsediklerini belirterek, verilecek eğitimlerin titizlikle uygulanması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, kaynakların verimli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizerek, "Sanayide, tarımda, eğitimde, turizmde yani her alanda kaynaklarımızın hoyratça kullanılmadan, heder edilmeden bir program, plan dahilinde kullanmak gerekir. Adıyaman'ın kalkınması için bu çalışmaların yapılması büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Zafer Ersoy, Adıyaman'ın son yıllarda sanayide kalkınma hamlesi yaptığını ve firmaların kurumsallaşmayı ön planda tuttuklarını dile getirerek, kurumsallaşmak isteyen firmaların projeye dahil olmaları gerektiğini dile getirdi.

MPM Genel Sekreteri Kerim Ünsal da proje hakkında kısa bilgi verdikten sonra, ülke kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini belirterek, "Ülke kaynaklarımız kıt. Kıt olan kaynaklarımızı mutlak surette çok iyi hesap ederek verimli kullanmak zorundayız. Bizden sonra gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir Türkiye için verimli kullanımı bilmeliyiz" dedi.

Projenin açılış konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, TSO Başkanı Zafer Ersoy ve MPM Genel Sekreteri Kerim Ünsal protokol imzaladı.

(AA-AA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title