Haberler

Adem Huduti Esas Hakkındaki Savunmasını Tamamladı

Malatya’daki darbe girişimi ana davasında yargılanan dönemin eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, esas hakkındaki savunmasını tamamladı.

Malatya'daki darbe girişimi ana davasında yargılanan dönemin eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, esas hakkındaki savunmasını tamamladı. Huduti, darbecilerle bir olmadığını ileri sürerek beratını talep etti.

Yakınca Spor Salonunda görülen duruşmanın öğleden sonraki celsesinde savunmasına devam eden tutuklu sanık dönemin ordu komutanı Adem Huduti, kendisinin darbeci olduğu iddialarını kabul etmeyerek, kalkışma sırasında sadece darbe karşıtı emirler verdiğini iddia etti. Karargahta darbecilerin teslim olmasını sağladıklarını ve derdest ettikleri darbecileri savcıya bildirdiklerini ileri süren Huduti, bu kapsamda 16 Temmuz günü saat 12.00 sıralarında darbecilerin teslim edilerek gözaltı işlemlerini yaptırdığını söyledi. Huduti, "Tüm adımlarımızı engelleyenler ve sorumluklarını yerine getirmeyenlerin sorumlulukları yok da darbe girişimini engellemeye çalışanların mı sorumluğu var. Darbe girişiminin uzamasının sorumlusu dönemin valisidir" iddiasında bulundu.

Darbe girişimini fark ettiği andan itibaren sonuna kadar aynı tavrı sürdürdüğünü ileri süren Huduti, "Önce darbeden yana, sonra devletten yana olduğum iddiaları çirkindir. Nasıl darbeciysem yanımda silahım bile yoktu. 2. Ordu Karargahı sınırlı personele rağmen darbeye ve darbecilere karşı aktif bir şekilde direnerek, menfur olayların gelişmesini engellemişti" şeklinde konuştu.

Hard diskinde örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı "Kakao Talk" uygulamasına ait kalıntılar bulunduğu iddiasına da cevap veren Huduti, "Adını ilk defa duyduğum bu uygulamalar, duruşmadan 1-2 gün önce gazetede büyük resmimle yer almış. Bu raporlar ile kaç masumun canı yanmıştır. Bu bilginin basına sızdırılma biçimi de ayrı bir sorundur. Mahkeme öncesi yer alması mahkeme ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir" diye konuştu.

İddianamede de yer alan suçlamaların hiçbirini kabul etmeyen Huduti, savunmasının sonunda beraatını talep etti.

Bugünkü celsede ayrıca tutuksuz sanıklar Bülent Kuzucu ve Resul Sayan'da esas hakkında son savunmalarını gerçekleştirdi. Yarın sabah devam edecek olan mahkemede, 7.Ana Jet Üssünde görevli askerlerin son savunmaları alınacak. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adem Huduti Malatya Yakınca Ordu 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title