Haberler

Adapazarı Gençleri Yazarlarını Okuyor" Etkinliği

Sakarya'da lise öğrencisi ile yazar Fahri Tuna tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Donatım Park'ta yapılan etkinliğe katılan 24 lise öğrencisi, Adapazarılı 24 şair ve yazarın birer kitabını okuyarak birbirlerine anlattı.

Proje hakkında konuşan yazar Tuna, Sait Faik Abasıyanık gibi kentin yetiştirdiği önemli şair ve yazarların 24 eserini tespit ettiklerini ve bunları lise öğrencilerine dağıttıklarını söyledi.

Öğrencilerin kitapları okuyarak birbirlerine anlattıkları bu etkinliği yaptıklarını ifade eden Tuna, " 'Okuyorsanız varsınız yoksa yoksunuz' diyerek gençlerin edebiyat, yazı, Türkçe şuurunu arttırmak için güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Proje koordinatörü ve Erenler Halit Evin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Eslem Kaplan da yazar Tuna ile ortaklaşa geliştirdikleri bir proje kapsamında Sakaryalı yazarları hem tanımayı hem de tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Projeye, 12 liseden 24 arkadaşının destek verdiğini aktaran Kaplan, "Her arkadaşımızın okuyacağı yazarı ve kitabını kendisi seçti ve okudu. Donatım Park'ta gerçekleştirdiğimiz etkinlikte tüm öğrenci arkadaşlarımız okuduğu kitabı bizlere anlattı. Bu projemizin tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz. İnşallah ileride daha da büyüyüp bu yazarların içeresine kendi adlarımızı da yazdırabiliriz." şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Sağlam ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fahri Tuna Adapazarı Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title