Haberler

Adana'da yanan 21 ev yeniden inşa ediliyor, ormanlık alanlar yeşeriyor

Güncelleme:

Adana'da yanan 21 ev yeniden inşa ediliyor, ormanlık alanlar yeşeriyor Adana'nın Kozan ilçesinde, 23 Ağustos 2020'de çıkan 8 mahallenin etkilendiği orman yangının da evleri yanan vatandaşlar için yeni evleri inşa edilmeye başlandı.

Adana'da yanan 21 ev yeniden inşa ediliyor, ormanlık alanlar yeşeriyor

ADANA - Adana'nın Kozan ilçesinde, 23 Ağustos 2020'de çıkan 8 mahallenin etkilendiği orman yangının da evleri yanan vatandaşlar için yeni evleri inşa edilmeye başlandı.

Kuyubeyli, Çamlarca, Minnetli, Karahamzalı, Çürüklü, Boztahta, Karabucak, Acaryayla mahallelerinin etkilendiği 2 bin 675 hektar orman arazisinin küle döndüğü yangında 21 ev ve 2 ahırın sahiplerine devlet desteği ile evler yeniden inşa ediliyor. Çalışmalar havadan drone ile görüntülenirken geçen yıl fidan dikilen alanların yeşerdiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Toplu Konut İdaresi tarafından evlerin yapımına başlandı. Yeni evlerin betonları dökülürken AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri evleri yanan vatandaşlar için yeniden inşa edilen evleri yerinde inceledi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, 21 ev ve 2 ahırın yapımının 6 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

Yine yangın bölgesinde ağaçları zarar gören vatandaşların tarımsal destekleme ödemelerinin başlayacağını duyuran Dağlı, "Bu bölgemizde 8 mahallemizi kapsayan büyük bir felaket yaşadık. Felaketin yaralarını sarmak için muhtarlarımız köylülerimiz ile birlikte çalışmalar sürüyor. Daha önce yanan alanlara ağaçlandırma çalışması yaptık. Bugünde TOKi'nin 21 yanan ev ve 2 ahırla ilgili müteahhit firma temel atmaya başladı. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamaz ve ailelerimiz evlerinde yaylalarında huzur ve sağlık içinde yaşamaya devam ederler. Burada bir tane bile mağdur vatandaş bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Hisarcık Kozan Adana Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title