Haberler

Adana'da Brezilya'nın Fahri Konsolosluğu Açıldı

Brezilya'nın Adana Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.

Brezilya'nın Adana Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.

Adana HiltonSA Otel'de düzenlenen törende Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim tarafından, armatör Gözde Demir'e fahri konsolosluk belgesini verdi.

Jardim, yaptığı konuşmada, Demir'in Brezilya'yı çok iyi bildiğini belirterek, "Bazı insanlar bu kadar genç bir bayanın, Brezilya gibi dünyanın altıncı büyük ekonomisine sahip bir ülkenin fahri konsolosu olarak nasıl atandığını sorabilir. Ama biz erkeklerin yoğunlukta olduğu dünyada hatalar yaptık ve şimdi bayanların sırası geldi" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, açılan fahri konsolosluğun da bu amaca katkı sağlayacağını söyledi.

Adana'nın da Brezilya ile olan ilişkilerde önemli bir yeri olduğuna değinen Coş, Demir'e görevinde başarı diledi.

Gözde Demir de bu göreve atanmasında Brezilya'yı iyi tanımasının ve sevmesinin etkili olduğunu dile getirerek, "Görevimde başarılı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım" dedi.

Törene AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık

Yayıncı: Murat Taydaş - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Gözde Demir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title