Haberler

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Sözlü'den Eski Çevre Bakanı Sarı'ya Eleştiri

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Seyhan Baraj Gölü kıyısında yapılan düzenleme çalışmalarında sona gelindiği, ancak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı'nın bölgede hala fizibilite çalışması yaptırmasını eleştirerek, "Adana'dan böyle, bakan titrini almış birinin çıkması büyük bir talihsizlik" dedi.

Sözlü, bugün göl kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı'nda devam eden peyzaj çalışmalarını inceledi. Bulvara 10 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Sözlü, "Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü kıyısında yıllardan beri Adanalıların özlemle beklediği peyzaj düzenlemesi çalışmalarında belli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. DSİ girişinden büyük adaya kadar olan bölümü bayramdan önce ana hatları ile açmış olacağız" diye konuştu.

DSİ VE MALİYE RAHAT ÇALIŞMA ORTAMI YARATMADI

Düzenleme çalışmalarında DSİ ve Hazine'ye ait bölümlerde rahat çalışma ortamı yakalayamadıklarını belirten Sözlü şöyle devam etti:

"Yaz sonuna kadar yol ve altyapı çalışmalarını tamamlamış olacağız. Daha sonra da üst mobilya ve bitkilendirme başlayacak. Bu alanda kısıtlı bir şekilde çalışıyoruz. DSİ'ye ait göl yatağından tarafa bir serbest bir çalışma yapamadık. Yine Maliye hazinesine ait olan yerlerde istediğimiz düzenlemeyi yapamıyoruz. Ancak Adanalılara hizmet noktasında azimli ve kararlıyız. Bu yaz dönemi içinde Çobandede Parkı'na kadar kuş cenneti bölgesine kadar olan yer bitmiş olacak. Bunun gerçekleştirilmesi noktasında tereddüt içinde değiliz. Karayollarının üzerinden geçen 25 metrelik yolu, Süleyman Demirel Bulvarı'na bağlayacağız. Adnan Menderes Bulvarı piknik alanı değil. Piknik için Çatalan tarafında modern bir alan hazırlanıyor."

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇER

Sözlü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da Adnan Menderes Bulvarı ile ilgili bir çalışma yapıp yapmadığının sorulması üzerine şöyle devam etti:

"Ben nezaketimi bozmak istemiyorum ama çok başarılı bir Şehircilik Bakanımız vardı. Fatma Güldemet Hanım.(Ak Parti Adana Milletvekili) Ama ne hikmetse burayı bizim yapmamızı istemiyorlar. Hala bir fizibilite projesi yapıldığını biliyoruz. Ama atı alan Üsküdar'ı geçer. Ne yapacak, bizim çalıştığımız yolda bizi mi engelleyecekler? Adana'dan böyle bakan titrini almış birinin çıkması büyük bir talihsizlik. Biz burada çalışıyoruz. Sayın bakan, bakan olduğunda Ankara'ya büyük bir heyetle gittik. Sayın Valimiz de vardı ama gidenlerin toparlamasının fikir babası benimdir. Gittik, sayın Bakan, 'bisiklet yolları yapmak istiyoruz' dedi. Talimat verdim, hemen bisiklet yollarının projesi hazırlandı. CD ile sayın Bakana sunduk. Bize ait olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın Yüreğir Bölgesi'nde de Yüreğir Belediye başkanımız kendi partisinin bakanı ile ortak iş yapsın diye oranın uygulamasını onlara serbest bıraktık. Kimseye karşı kıskançlık içinde değilim. Adana'da uygulanacak her türlü hükümet projesinin arkasındayım." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Fatma Güldemet Hüseyin Sözlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title