Haberler

Adana Belediyenin Otopark Alanı, 'Başkanın Şoförüne Satıldı' İddiası

Adana'nın Karataş ilçesinde, belediyeye ait 386 metrekarelik otopark alanının, usulsüz yapılan ihaleyle encümen tarafından meclis kararı olmadan Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın 5 yıl asgari ücretle şoförlüğünü yapan akrabası Tayfun Ünal'a satıldığı öne sürüldü.

Adana'nın Karataş ilçesinde, belediyeye ait 386 metrekarelik otopark alanının, usulsüz yapılan ihaleyle encümen tarafından meclis kararı olmadan Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın 5 yıl asgari ücretle şoförlüğünü yapan akrabası Tayfun Ünal'a satıldığı öne sürüldü. Başkan Boğaçhan Ünal ise usulsüzlük iddialarını reddederek, satışın meclis kararıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Karataş'ta otel işletmeciliği yapan iş adamı Mahmut Özonur'un avukatı Nevzat Elçi, yerel seçim için yeniden aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın, Esentepe Mevkii'ndeki belediyeye ait otopark alanını usulsüz şekilde şoförü ve akrabası Tayfun Ünal'a 351 bin TL'ye sattığını öne sürdü. Satıştaki usulsüzlüklere ilişkin bilgiler aktaran Nevzat Elçi, şunları söyledi

Bahsi geçen otoparkı, hemen yanında otel ve restoranı bulunan müvekkilim satın almak istemişti. Ancak belediye, alanın otopark olarak kullanılacağına ve satışının mümkün olmadığına dair 28 Ağustos 2018'de bize yazı gönderdi. 19 Şubat 2019'de ise bahsi geçen alan arsaya dönüştürülerek Boğaçhan Ünal'ın akrabası ve 5 yıl asgari ücretle şoförlüğünü yapan Tayfun Ünal'a satılmış. Normalde bu satışların belediye meclisi kararıyla encümen tarafından uygulanması gerekiyor ancak belediye meclisinin kararı olmadan encümen tarafından Tayfun Ünal'a satış yapılmış. Hiçbir duyuru yapılmadan açılan bu ihaleye tek başına Tayfun Ünal girmiş. Daha da komiği, ilk başta 347 bin TL, daha sonra 351 bin TL teklif vererek satın almış. Kimse ihaleye girmiyorsa niye 347 bin TL'den 351 TL'ye çıkılmış ayrı bir komedi. Zaten kimse artırmıyorsa sen niye artırıyorsun Gerekli evrakı temin ettik ve suç duyurusunda bulunduk.

ÜNAL USULSÜZLÜK YOK

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ise, satışta bir usulsüzlük bulunmadığını vurgulayarak, Meclis kararı olmadan bu tip satışlar kesinlikle gerçekleştirilemez. 2 defa ihale açıldı, kimse girmedi, üçüncüsünde encümen bahsi geçen kişiye satmış. Soyadı Ünal diye yakın akrabam veya bir usulsüzlük mü olması gerekiyor Bahsi geçen kişi amcamın torunudur, olayla ilgili bir usulsüzlük yoktur. Öyle şey olur mu Girmiş ihaleye almış diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Boğaçhan Ünal Tayfun Ünal Karataş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title