Haberler

Adalet Bakanı İpek, Kazan Adliye Sarayını Açtı

Kazan Adliye sarayı açılış törenine katılan Adalet Bakanı Kenan İpek 'Yeni bir anayasa ile millet ve devlet olarak kendimizi yenileme imkanına sahip olabiliriz. Milletimizin ruhunun ve iradesinin yansıdığı bir anayasayı hepimiz hak ediyoruz.

Kazan Adliye sarayı açılış törenine katılan Adalet Bakanı Kenan İpek 'Yeni bir anayasa ile millet ve devlet olarak kendimizi yenileme imkanına sahip olabiliriz. Milletimizin ruhunun ve iradesinin yansıdığı bir anayasayı hepimiz hak ediyoruz. Seçimlerin huzurlu geçmesi için güvenliğin sağlanması noktasında biz bakanlık olarak görevimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Millet iradesinin tam tecellisinin önünden hiçbir engel duramaz dedi. 2013 yılında yapımına başlanan Kazan Adliye Sarayı açılışı törenle yapıldı. Törene Adalet Bakanı Kenan İpek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve Haluk İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Basri Bağcı, HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Danıştay ve Yargıtay üyeleri, hakim ve Savcılar ile vatandaşlar katıldı. Açılışta Kazan Belediyesi Seymen Alayı da gösteri yaptı.

Törende konuşan Adalet Bakanı Kenan İpek 'Önümüzde seçimler var. Ben inanıyorum ki seçimleri Türkiye kazanacak. Seçimlerde istikrar galip gelecek. Bu seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ortaya çıkan sonucun yeni bir anayasanın da artık kapısını aralamasını temenni ediyorum. Yeni bir anayasa ile millet ve devlet olarak kendimizi yenileme imkanına sahip olabiliriz. Milletimizin ruhunun ve iradesinin yansıdığı bir anayasayı hepimiz hak ediyoruz. Seçimlerin huzurlu geçmesi için güvenliğin sağlanması noktasında biz bakanlık olarak görevimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. Millet iradesinin tam tecellisinin önünden hiçbir engel duramaz. O yüzden ortaya çıkacak aksaklıkların engellerin sorunların, hızlı ve etkin bir şekilde hem de zararsız bir şekilde ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz'dedi.

Basın Mensuplarının 'HDP binalarına yapılan saldırıları ile ilgili sorusuna 'İstihbarat zafiyeti falan olmaz. Adana Başsavcılığımız konu ile ilgili soruşturmaya devam ediyor. Başsavcılığımız gerekli açıklamayı yapacak. Soruşturma devam ediyor, bekleyelim görelimödedi.

YARGI TALİMAT ALAMAZ

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise 'İnsan için hava, İnsan için su insan için gıda önemli ve hangi mesafede ise toplum için üçten fazla kişinin topluluklar için adalet de o kadar ve o mesafede önemlidir. Biz devlet geleneğimizde adalet hizmetini, din, etnik, inanç farklılıkları gözetmeksizin adil şekilde mazlumun önüne götürebilmiş mümtaz bir medeniyetin sahipleriyiz dedi.

Yargının talimat almaması gerektiğini belirten İyimaya, 'Türkiye'nin şuanda adalet sisteminin kurallar sebebi ile değil kurumlar sebebi ile değil hukukçular sebebi ile yaşadığı krizin tarihte bir misali bir ya da iki olabilir . Ama bu mühendislikte, bu kasavette bir krizin örneği yok. Yeni çıkan kitabımda ben buna dayanışmacı ve güdümlü yargı. Yargının en az vesayet üretmesi kadar, yargı üzerine bir vesayet veya yargıcın belli bir mensubiyeti sıfatıyla belli mensubiyeti niteliğiyle hukuk normunun egemenliğinden kayarak başka yerlerden talimat alabilmesi kadar vahim bir şey olamazö diye konuştu.

ERTÜRK BAŞSAVCILIK VE LOJMAN SÖZÜ ALDI

Bir köyün nasıl marka kent olduğunu anlatan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 'TBMM Başkanımız ve o dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Salih Kapusuz'un ilçemizi ziyaretlerinde 'Dedim ki adliye binamızın hali içler acısı adaletimizi en iyi şekilde temsil etmediğini düşünüyorum. Fiziki şartları kötü durumda olan adliye binası siyasi büyüklerimiz ile halkımızın desteği ile bugün karşımızda duran beyaz sarayına kavuştuödedi. Ertürk, Adalet Bakanı Kenan İpek'ten lojman ve başsavcılık sözü aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından binayı gezen Adalet Bakanı Kenan İpek, Adliyede yeni arşivleme sistemlerini basın mensuplarına tanıttı. Bakan İpek ve beraberindekiler şehit edilen savcılar için oluşturulan kütüphaneyi gezip şehit edilen savcılar anısına oluşturulan hatıra ormanında fidan dikti.

5 Bin 300 metrekare kapalı alana 3 kat üzerine inşa edilen Kazan Adliye Sarayında 4 adet duruşma salonu, icra müdürlüğü ve birimleri ile Seçim müdürlüğü ve birimlerin yazı işleri müdürlükleri baro temsilciliği hakim ve savcı makam odaları, çok amaçlı salon, adalet kütüphanesi ve yemekhane ile 6400 metrekare otopark bulunmakta.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Ahmet İyimaya Haluk İpek Kenan İpek Politika Güncel Haberler

title