Haberler

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası"

Bartın'da, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle "112 Hattını Meşgul Etme, Yaşama Yol Ver" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Bartın'da, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle "112 Hattını Meşgul Etme, Yaşama Yol Ver" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Hükümet Caddesinden geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

112 sağlık çalışanları, yürüyüş boyunca ellerinde, "112'yi gereksiz yere meşgul etmeyin" yazılı dövizler taşıdı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, burada yaptığı açıklamada, Bartın'da 112 Acil Sağlık Hattının yüzde 30'luk kısmının gereksiz arandığını söyledi.

Hattın gereksiz olarak meşgul edilmemesi gerektiğini belirten Koç, "İlimizde 112 Acil Hattının gereksiz araması yüzde 30 civarlarında. Bazen 112'yi arayıp sapıkça davranışlarda bulunan kişilerle karşılaşıyoruz. Bu davranışta bulunan kişiler hakkında tarafımızca adli işlemler yapılıyor." diye konuştu.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin,Türkiye'nin her noktasında ve yurt dışında her türlü felakete yardım eder duruma geldiğini belirten Koç, şunları söyledi:

" Bartın'ın en ücra köşesine dahi ulaşabilir durumdayız. Gerçekten iyi bir sağlık hizmeti veriyoruz. Ambulans donanımlarımız oldukça yeterli. Ama bizim burada vatandaşlarımızdan beklentilerimiz var. Özellikle bunu vurgulamak istiyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetlerindeki 112 telefonunu gereksiz olarak meşgul edilmemesidir. Ambulanslarımız trafiğe çıktığında 'Bizim de bir yakınımız olabilir' düşüncesiyle ambulanslarımızın sirenini duydukları ya da ışığını gördüğü anda trafikte ambulanslarımıza yol verilmesi gerekiyor. Buna dikkat çekmek amacıyla da Bakanlığımız tarafından "Yaşama yol ver" sloganıyla bir takım etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de burada buna dikkat çekmek istiyoruz."

Yürüyüşe, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz ile 112 çalışanları ve sağlık görevlileri katıldı.

Etkinliğin sonunda İl Sağlık Müdürü Koç ve 112 sağlık çalışanları, vatandaşlara karanfil ve 112'yi tanıtıcı broşürler dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Dursun Koç Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title