Haberler

2 kişinin can verdiği, 18 kişinin yaralandığı kaza için korkunç iddia: Şoför uyuyakaldı

Güncelleme:

Uşak'ın Banaz ilçesinde yolcu otobüsünün seyir halindeki kamyona arkadan çarpması sonucu 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Otobüs muavini hastanede verdiği ifadesinde, otobüs şoförünün uyuyakaldığını ve kazanın bu esnada meydana geldiğini öne sürdü.

Uşak'ın Banaz ilçesinde, yolcu otobüsünün seyir halindeki kamyona arkadan çarpması sonucu 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Otobüs muavininin iddiasına göre kaza, otobüs seyir halindeyken şoförün uyuyakalması sonucu meydana geldi.

Kaza, Banaz- Uşak karayolu Karlık köyü mevkiinde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Çorum-İzmir istikametinde seyreden Hüseyin Tuncer idaresindeki 19 AAU 939 plakalı yolcu otobüsü, aynı yöne seyir halinde olan Mustafa Karabacak idaresindeki 42 L 1497 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazayı görenler durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Otobüste bulunan 27 kişiden 17'si ve kamyon şoförü yaralanarak il ve ilçe hastanelerine kaldırıldı.

2 ŞOFÖR DE HAYATINI KAYBETTİ

Kazayı yara almadan atlatan 10 yolcu ise başka bir otobüsle gidecekleri yere götürülmek üzere yola çıktı. Sağlık ekipleri otobüs sürücüsü Hüseyin Tuncer ile yedek şoför Nurettin Erdem'in öldüğünü belirledi. Ölen 2 şahsın cansız bedeni Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazadan dolayı trafiğe kapatılan yol temizlik ekiplerinin çalışması ardından yeniden trafiğe açıldı.

"OTOBÜSTE 6 KİŞİ, SAĞLAM KALDIK"

Kaza esnasında otobüste bulunan ve olayın şokunu atlatamayan yolcu Engin Dıvrak, kaza anını şu şekilde anlattı:

"Ben uyuyordum. Olayın şokuyla tam anlatabilir miyim bilmiyorum ama şoförler sohbet ediyorlardı. Kafamı vurmamla uyandım, dizlerimi dayamıştım. Uyandım ve bu durumdaydık. Bacaklarımda birkaç sıkıntı var. Otobüste 6 kişi sağlam kaldık. Yaralılar hastaneye götürüldü, 2 şoför de vefat etti."

"ŞOFÖR UYUYAKALDI" İDDİASI

Öte yandan meydana gelen kazada yaralanan otobüs muavini hastanede verdiği ifadesinde, otobüs şoförünün uyuyakaldığını ve kazanın bu esnada meydana geldiğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Banaz Uşak 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (47)

bruksel:

avrupada sehirler arasi otobus yoktur onun yerine tren kullanilir, turkiye bunu akil edemiyormu.

6
20
yanıtYanıtla
Adem:

Kim demiş Avrupa nın en büyük otobüs firması flexbus kamilkoçu satın aldı. Bir zahmet internet sitesini kontrol et

yanıt3
yanıt0
Başka birisi:

Avrupada şehirlerarası otobüs var. Otogar mantığı yok. Flixbus lar eurolines lar Alsa gibi gibi. Nasıl böyle bilgi verebiliyorsunuz milleti kandırmayın.

yanıt3
yanıt0
Brüksel lahanasi:

Atma recep, avrupadada var ama avrupada insan hayati degerli. 6 saatlik yola bile 2 soför cikiyor yola ve ikiside sürmek zorunda

yanıt3
yanıt0
muhengençç:

ne alaka, avrupada otobusle turlar düzenleniyor. Her yerde otobüs var cahil herif.

yanıt3
yanıt0
KARADENİZ:

Karadeniz bölgesinin neresine tren yolu yapacaksın her taraf engebeli dağlık alan . O kadar yoğun otobüs kazası olmuyor ülkemizde. halk otöbüs ulaşımından memnunmu onu araştıracaksın bize ne senin brüksel, inden memunsan gelme kal orada

yanıt8
yanıt3
Hasan A ünsal:

Hani diyorsunuz ya o insanlara kaptan orda indir burda indir beni diye. 10 saatlik yolculuk diye yapmadığın eziyet vermediğiniz cile kalmıyor ya o insanlara. İste o insanlar siz sevdiklerinizden uzak kalmayın diye onlar sevdikleriyle vedalastı. 1 sigara icse direksiyonda demediğini bırakmıyosun ya hani o insanlar 100 tl lik biletle 1 tirilyonluk otobüsü muavini kaptanı satın aldığınızı sanıyorsunuz ya yazık sizlere yazık. İkram yok diye soyluyorsunuz sikayet ediyorsunuz yiyin küflü kalıplardan cıkan o seyleri. O insanların hakkı ödenmez kimseye ödeyemez. Adam gibi adam yolun açık mekanın cennet olsun kaptan. Bizde geleceğiz.

10
13
yanıtYanıtla
Hercü merç:

Her şeye tek taraflı bakmayın.Trilyonluk otobüs Can taşımak için alınmış kaptanlar da üzerine düşen vazifeyi yerine getirecek.uyumasi dinlenmesi gereken yerde uyuyacak direksiyonda uyumayacak.Birileri hata yapiyor

yanıt0
yanıt0
bunlar hep böyle:

videoda o seyehat firmasını logosundan tanıdım. bende çok kullandım o markayı. şöförler oturur ortalarına alırlar muavini, başlarlar muhabbete. kahveler gelir hatta bazı şöförler sigara bile yakarlar. . cam açarlar ama önde oturuyosan o zıkkımın dumanı sana da gelir. . bu firmanın şöförlerine yaptırım uygulaması ve kontrol etmesi lazım. minibüsçü gibi kullanıyorlar koca otobüsleri. . Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara sağlık ve selamet versin.

11
7
yanıtYanıtla
usta:

Olayı sadece salt görünür şekilde ele almamak gerek. Adamlar akşam geldiği ilçeden sabah tersine güzergahta geri gidiyolar. En nihayetinde onlar da insan. Sigara içmeleri tabii ki doğru değil ancak uyku dağılması için yapıyorlar.

yanıt5
yanıt2
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title