Haberler

Aç Kalan Hayvanlar İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Güncelleme:

İl genelinde son bir haftadır etkili olan kar yağışıyla birlikte yabani hayvanların yaşam ortamlarının tamamen karla kaplanmasını dikkate alan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ekipleri, Yozgat Çamlık Milli Parkı ve ormanlık alanlara kuşlar için...

İl genelinde son bir haftadır etkili olan kar yağışıyla birlikte yabani hayvanların yaşam ortamlarının tamamen karla kaplanmasını dikkate alan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ekipleri, Yozgat Çamlık Milli Parkı ve ormanlık alanlara kuşlar için 250 kilo buğday, yırtıcı hayvanlar için 350 kilo tavuk ve 10 çuval ekmek bıraktı. Kamyonetlerle taşınan yiyecekler, hayvanların yiyebilecekleri şekilde parçalandı.

Doğaya yiyecek bırakma çalışmalarının il genelinde kış aylarında sürekli olarak yapıldığını belirten Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Mühendisi Hasan Tezel, 'Yabani hayvanların yaşam ortamları tamamen karla kaplandı. Yabani hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için bizim desteğimize ihtiyaçları var. Bu nedenle il genelinde Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü olarak doğaya yiyecek bırakıyoruz. Bu gün de Yozgat Çamlık Milli Parkı çevresine, buğday, et parçaları ve fırınlardan temin ettiğimiz ekmekleri bıraktık' dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title