Haberler

Abdüllatif Şener Eskişehir'de

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'de Yargı ve Eğitimde Reforma İhtiyaç Olduğunu Söyledi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'de yargı ve eğitimde reforma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) davetlisi olarak "Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye" konferansına katılmak üzere Eskişehir'e gelen Abdüllatif Şener, Organize Sanayi Bölgesi girişinde yaklaşık 50 araçlık konvoyla karşılandı. Şener'i karşılamaya gelenler arasında ESİAD Başkanı Onur Sürmeli ve eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç ve vatandaşlar vardı. Anemon Otel'de düzenlenen konferanstan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şener, bir soru üzerine, Türkiye'nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şu an gündemi meşgul eden bazı hukuki süreçlerin olduğunu, fakat yönetimde hiç bir zaman boşluk olmayacağını ifade eden Şener, "Farklı bir takım hukuki süreçler ortaya çıkmış olabilir. Ama yönetimde hiçbir zaman boşluk olmaz. Şu anda Türkiye'de iktidar vardır, muhalefet vardır, meclis çalışmaları devam etmektedir. Diğer anayasal kuruluşlar görevlerine devam etmektedirler. İktidar, iktidar olarak sorumluklarını yerine getirecektir. Muhalefet de muhalefet olarak sorumluluklarını yerine getirecektir.

Herhangi bir sürecin varlığı, ekonomi ile ilgili alınacak tedbirler varsa bunu erteletmeyi gerekçe haline dönüştüremez. Görevde bulunduğunuz sürece bu görev neyi gerektiriyorsa onu yerine getirirsiniz" ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan eski Bakan Şener, Türkiye'de yargıda ve eğitimde reforma ihtiyaç olduğunu ama siyasi kurumlar ile eğitim ve yargı kurumları arasında sorun varken reform yapılamayacağını kaydetti.

Ülkedeki terör sorununa da değinen Şener, çözüm için kurumlar arası birlik gerektiğini söyleyerek, "Terör bu ülkenin en temel sorunlarından bir tanesidir. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Kamuoyunda, toplumda duyarlılık zayıflamış gibi görünüyor. Türkiye terör sorununu çözmelidir. Terörün askeri, istihbarat, siyasi, diplomatik yönleri vardır. Tüm kurumlar bir araya gelerek bu sorun çözülmelidir, fakat kurumlar arası iş birliği yapacak bir birlik yok" dedi.

(EC-HÖ-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title