Haberler

ABD, Türbanını Çıkarmasını İstediği Kanadalı Bakandan Resmi Olarak Özür Diledi

Güncelleme:

ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı, geçtiğimiz yıl havalimanındaki kontroller sırasında türbanını çıkarması istenen Hint asıllı Kanadalı bakandan özür diledi.

ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı, geçen yıl ABD'nin Detroit kentine bir seyahat gerçekleştiren Kanada Yenilik, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Hint asıllı Navdeep Bains'in havalimanında üstünün arandığı esnada kendisinden türbanının çıkarılması istendiği için özür diledi.

"AYRIMCILIK" DİYEREK İSYAN ETMİŞTİ

Hint asıllı Kanadalı bakan Bains, "Yetkililer ancak diplomatik pasaportumu gösterdiğimde uçmama izin verdi. Bu yapılan çok ayrımcı bir hareketti" açıklamasında bulundu.

STANDART PROSEDÜR UYGULANMAMIŞ

Kendisinin önce metal detektörden geçirildiğini ve cihazın sinyal vermediğini belirten Bains, "Türbanımı çıkartmayı reddettiğimde, Detroit havalimanındaki güvenlik yetkilileri benden özel görüntüleme cihazına girmemi istedi. Çok ısrarcı ve zor insanlar." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı sözcüsü, Bains'i görüntüleyen havalimanı personelinin standart prosedürü uygulamadığını söyledi.

"PİŞMANLIK DUYUYORUZ"

Kanadalı bakan Bains'e uygulanan işlemden pişmanlık duyduklarını belirten kurum sözcüsü, yaptığı açıklamada ayrıca, dini gerekçelerle "uygun olmayan türbanlarını" çıkarmak istemeyen yolcuların özel görüntüleme cihazına girmek durumunda olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Detroit Kanada Komik - İlginç Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

Toplum nereye gidiyor...:

akp,den kurtuluş yakındır..!!

16
38
yanıtYanıtla
RTEEE:

GÖRÜCEZ BAKALIM OKKALI Bİ TOKADI YİYİNCE YILDIZLARI SAYARSINIZ

yanıt20
yanıt12
enise:

kadın erkek farketmiyor bunları türbanla ayrı bir derdi var

18
2
yanıtYanıtla
CONI:

Amerika hakli cok takmak istiyosa gitsin Hindistana ne isi var Kanadada

2
3
yanıtYanıtla
biri:

Hintliler Ingilizlerin kopegidir..Canada ve America da Ingilizlerin arka bahcesi zaten..Sonucta da sahibini gosterince susmuslar

1
0
yanıtYanıtla
cihadı ekber:

anca pişmiş kelle gibi sırıtırsınız işiniz o çünkü değilmi müslümanlar da kumar oynuyor değilmi ?

0
0
yanıtYanıtla
cihadı ekber:

sanki bilmiyormuşsun gibi göstermiyormuşsun gibi birde bana cehennemi söylüyorsun senin ateşin yürümüş sen önce kendini gözden geçir

0
0
yanıtYanıtla
Rambo dortmunda gel:

Adamsan gel bulusalim dortmunda

0
0
yanıtYanıtla
HAK DİN İSLAM:

CESARETİN VARSA AÇIK ADRES YAZ MERAK ETME BULUNURSUN. . . . İSLAMA KARŞI KİM HAKARET EDERSE O MUTLAKA BELASINI BULUR MERAK ETME. . .

yanıt0
yanıt0
MUAZ BİN TURBAN:

Zorla çıkarmamışlar işte madem çıkarmıyorsun o zaman özel görüntüleme cihazına gir demişler. Kadınlara olan türban aslında HANEFİ Müslümanlar için de FARZDIR. Erkekler başını örtmelidir. Osmanlı''da sadece gayrı Müslüm erkekler başı açık gezebilirdi. Erkekler çok büyük günah işliyor. Kadın için BAŞ ÖRTEMEK değil TESETTÜR farzdır. Erkek de başına sarık olacak. Araştırın bakın. Günah işlemeyin.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title