Haberler

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, el bastığı İncil'i 1973'ten beri bütün yemin törenlerinde kullanmış

Güncelleme:

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, Kongre'deki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu. Biden'ın göreve başlama töreninde üzerine el basarak yemin ettiği İncil'deki detaylar dikkat çekti. Söz konusu İncil, Biden'ın 1973'te Delaware Senatörü seçildiği her seçimin ardından bütün yemin törenlerinde kullanıldı.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden bugün Washington'da Kongre binasının önünde başkanlık yemini etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında ve Kovid-19 salgınının gölgesinde gerçekleşen yemin töreninde Joe Biden'ın ABD'nin 46. başkanı olarak ilk konuşmasını yaparak 'birlik' mesajı verdi.

Biden'ın yemin töreninde el bastığı İncil'deki detay herkesi şaşırttı. Çok uzun yıllardır Biden Ailesi'nin mülkiyetinde yer aldığı öğrenildi.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI İÇİN YEMİN ETTİĞİ TÖRENDE DE KULLANMIŞ

Joe Biden'ın üzerine el bastığı İncil, 1893'ten bu yana Biden Ailesi'nin mülkiyetinde. Biden, bu İncil'e 2009-2013 yıllarında başkan yardımcılığı için yemin ettiği törende de el basmıştı. Aynı İncil, Biden'ın 1973'te Delaware Senatörü seçildiği her seçimin ardından da kullanıldı. 12.5 santimetre büyüklüğündeki İncil'in üzerinde Keltlere özgü, merkezinde daire bulunan haç bulunuyor.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, el bastığı İncil'i 1973'ten beri bütün yemin törenlerinde kullanmış

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden İncil Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

CEM:

Acilen chp buna itiraz etmeli. Laiklik elden gidiyor. Chp nin anladigi baska bir sey yokki.

4
2
yanıtYanıtla
TT:

Türkiye deki yemin törenlerinde de insanlar en değerli varlıkları için yemin etmeli, Kuran''sa Kuran, İncil''se İncil, Tevrat''sa Tevrat, hiçbirşeye inanmıyorsa bile en çok değer verdiği ne ise onun üzerine yemin etsin. Nacizane kanun teklifimdir.

1
0
yanıtYanıtla
Murat:

Müslüman ülke de Kuran ortaya konsa, Allah adına yemin edilse şeriat geliyor diye delirirsiniz.

0
1
yanıtYanıtla
Kahvede okey oynayan ilkokul mezunu:

Biden dindar bir adamdır.tum dünyaya mutluluk ve refah getirecek.benim nezdimde engin Altan Düzyatan dan sonraki en büyük liderdir

0
1
yanıtYanıtla
rüknettin:

kahveler kapalı olduğundan dolayı beyninize yeterli oksijen gidemediğinden sağlıklı düşünebilmeniz imkan ötesi bir durumdur.

yanıt2
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title