Haberler

ABD'li Paralı Asker Şirketinin Kurucusu Türkiye'ye Gelmiş

Güncelleme:

Ortadoğu ve Ukrayna'daki askeri operasyonlarla adı duyulan, ABD'nin paralı asker şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'ın Türkiye'ye geldiği ve Ankara'da kaldığı ileri sürüldü.

Irak ve Ortadoğu'daki askeri operasyonlarda ismi sık sık duyulan Blackwater şirketinin kurucusu Erik Prince'ın Türkiye'ye geldiği ve Ankara'da kaldığı iddia edildi. Blackwater, dünya üzerinde karışıklık olan veya savaş halindeki hemen her ülkede boy gösterdiler. Yaşanan bu gelişmeden sonra Prince'ın Türkiye'ye gelmesi akıllara "Kiralık katiller Türkiye'ye mi geliyor?" sorusunu getirdi.

BIDEN'DAN ÖNCE GELDİ, SEBEBİ BİLİNMİYOR

Milli Gazete'den Dursun Ali Bulut'un haberine göre, Blackwater şirketinin kurucusu Erik Prince sessiz sedasız Türkiye'ye geldi. Prince, üst düzey bürokrat ve belediye başkanlarıyla temaslarda bulundu. Biden'dan birkaç gün önce Türkiye'ye gelen Prince'ın gelişini bütün medya atlarken, edinilen bilgilere göre Irak ve Afganistan gibi Müslüman coğrafyada yaptığı katliamlarla sürekli gündeme gelen şirketin kurucusunun Türkiye'ye hangi nedenle geldiği sır gibi gizlendi.

KİM BU BLACKWATER

Blacwater "güvenlik şirketi" ABD'nin paralı askerleri olarak görev yapıyor. Kurucusu Amerikan Deniz Kuvvetleri bünyesinde özel birliklerde çalışmış Erik Prince. 1997'de kurulan şirket, yaptığı katliamlardan ötürü kötü imajını silmek için ismini 2009 yılında "Xe Service" 2011 yılında ise Blackwater (Academi) olarak değiştirdi.

Öte yandan Şirkete bağlı 400 paralı asker en son, Mayıs 2014'te Ukrayna'da Rusya yanlısı güçlere karşı savaşmıştı.

İşte o haber:

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Erik Prince Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (21)

Mert:

Benim herkesten bir ricam var ordumuza sahip çıkalım güçlü ordu güçlü türküye

23
3
yanıtYanıtla
Mert:

Bizim asker vatan için askerlik yapar bunlar para için en büyük fark bu vede bu sebepten bölünmüyoruz askerimi o yüzden güçlü vatan sevdalı aslan parçaları

18
2
yanıtYanıtla
adem:

mossada çalışan bir şirket ilginç biz israile one minuete dememişmiydik!??

17
1
yanıtYanıtla
adam:

Bizim askerimiz bize yeter.bizim askerimiz sokak savaşında tecrübe kazanıyor.askeri profesyonelliğimizi zayıflatmaya yönelik.ilerde abd işgalini kolaylaştırmak

15
3
yanıtYanıtla
Savunan Adam:

MİLLİ GAZETE FARKI MİT YATIYOR MİLLİ GAZETE HABER YAPIYOR.

17
0
yanıtYanıtla
AKP Lİ ÖZLEM:

NE VAR BUNDA CANIM BİZ ZATEN ONLARIN KARISIYIZ

15
2
yanıtYanıtla
KAAN:

ÇOK DOĞRU DEMİŞSİN KATILIYORUM ZATEN BEN ÖZLEM OLAN HERKESİN YANINDAYIM

yanıt1
yanıt0
misafir:

neden geldigi açık değilmi paralı askerler aynı zamanda ödül avcıları devletimizin başına ödül koydugu pkk yöneticileri için gelmişlerdir. :))))

10
6
yanıtYanıtla
alex:

Blackwater bayirbucak türkmenlerini kurtarsin ruslara ve suriyelilere ders versinler

8
5
yanıtYanıtla
EKSİ 18 i gördü ANKARA:

SOĞUK HAVANIN sebebi şimdi belli oldu.

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title