Haberler

ABD'li Komutandan İran-İsrail Gerilimi Açıklaması

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral John Richardson, İran ile İsrail arasında tırmanan gerilimi "büyük güçlerin rekabetinin yansımalarından biri" olarak niteledi.

Oramiral Richardson, ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Robert Neller ve Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer ile ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon) düzenlenen ortak basın brifinginde konuştu.

ABD'nin önemli bir askeri varlığının söz konusu olduğu Akdeniz'de başta İran ile İsrail ve Türkiye ile Yunanistan arasında olmak üzere tansiyonun yükseldiğine ilişkin bir soruya yanıt veren Richardson, Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyonun yeni bir şey olmadığını söyledi.

Doğu Akdeniz'de İran ile İsrail arasındaki gerilimin gittikçe tırmandığını belirten Richardson, "Bu, Ulusal Savunma Stratejisinin büyük güçlerin rekabeti bakımından bahsettiği durumun yeni dinamiklerinden biri. Bu durum onun yansımalarından biridir. Dolayısıyla yakından izliyoruz. Genel itibarıyla ABD ile yabancı gemiler arasındaki etkileşim şu anda kadar güvenli ve profesyonel olmuştur." ifadesini kullandı.

Richardson ayrıca, bölgede tansiyon yükselirken yanlış bir hesaplama olmaması için mevcut iletişim yapılarını korumaya çalıştıklarını belirtti.

- "İran'ın Basra Körfezi'ndeki provokatif davranışları azaldı"

Diğer taraftan İran'ın Basra Körfezi'ndeki davranışlarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya yanıt veren Richardson, "Son zamanlarda İran'dan Basra Körfezi'nde daha az provokatif davranış gördük." dedi.

"Son zamanlarda" derken ne kadarlık bir süreyi kastettiğine ilişkin bir soruyu ise ABDli komutan, "son 6 ay" olarak yanıtladı.

Afganistan'da ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ağustos ayında açıkladığı Güney Asya Stratejisi'ne ilişkin soruları yanıtlayan Orgeneral Neller ise Afganistan'da siyasi çözümün gerekli olduğunun altını çizdi.

Neller, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki görüşmeleri desteklediklerini, ABD'nin, Afgan hükümetini desteklemek üzere orada olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri John Richardson İsrail İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title