Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry İran'a Teşekkür Etti

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İranlı hükümet yetkililerine ABD askerlerinin salıverilmesi konusunda işbirliği ve hızlı müdahaleleri için teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington merkezli Ulusal Savunma Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada İranlı hükümet yetkililerine ABD askerlerinin salıverilmesi konusunda işbirliği ve hızlı müdahaleleri için teşekkür etti. Bu krizin "Barışçıl ve resmi yollarla" çözülmüş olmasından memnuniyetini dile getiren Kerry, benzer bir olayın birkaç yıl önce de yaşandığını hatırlattı.

ERAK'TAKİ NÜKLEER REAKTÖR KAPATILDI

"Diplomasi ülkeleri güvende ve barış içinde tutmanın bir kanıtıdır" diyen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran'ın Erak kentindeki nükleer reaktörün de devre dışı bırakıldığını ifade etti.

İranlı yetkililerin kendilerine bilgi verdiğinin altını çizen Kerry, "Erak'taki nükleer reaktörün üzerine beton dökülerek kapatıldı" dedi.


SIĞINMACI KABUL PROGRAMI GENİŞLEYECEK

Dışişleri Bakanı, sığınmacı krizinin sadece Suriye ve Irak'ın sorunu olmadığını bu problemin geniş bir coğrafyayı kapsadığının altını çizdi. Kerry, sığınmacıları ülkelere kabul ettikten sonra, eğitim, kalacak yer ve alt yapı çalışmaları için bütün dünyanın iş birliği içinde olması gerektiğini vurgulayarak, ABD'nin mülteci kabul programını El Salvador, Guetamala ve Honduras'ı da kapsayacak şekilde genişletildiği açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerry Washington İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

med:

cuvalcilara kapak olsun bravo irana

28
9
yanıtYanıtla
nkk:

biri hala esadi düsürecem diye terorislerle isbirligi yapmaya devam etsin büyükdevletler kendi aralarinda anlsiyor

16
3
yanıtYanıtla
hakan:

iranla çevirin bakalım tiyatroyu. buna kim inanır ancak şuan piyasada olmayan kadir inanır

7
1
yanıtYanıtla
sünnileri temizleyecekler:

abd ve dünya sünnilerin ne kadar terör ve şiddet düşkünü olduğunu gördü. şimdi iran ve suriye ile işbirliği yapıp sünnileri temizleyecekler. dünyaya bakarsanız hep sünni terör örgütü görürsünüz. geçmiş olsun türkiye.

0
2
yanıtYanıtla
AA:

bu İran resmen çapulcu devlet. Bakın dünya lideri olsalar nasıl cevap verirlerdi''efendim askerlmizn balına çuval geçirildi nota verecek misiniz?''''ne notası, müzik notası mı? ehe ehe''''efendim askerlmizin balına çuval geçirildi ABD özür dileyecek mi?''''Büyük devletler özür dilmez''ahh ahh acıyorumm bu iran''a. asrın liderine sahip değiller.

0
1
yanıtYanıtla
antipkk:

Parmagi kaldirmis oda Fotoda Allah birdir diyor daha ne yapsin yani?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title