Haberler

ABD'deki Zekat Vakfından Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek

Güncelleme:

ABD'deki en büyük Müslüman yardım kuruluşlarından olan Amerika Zekat Vakfı (ZF) ülkede artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle zor günler geçiren sağlık çalışanlarına gıda, hijyen ve tıbbi malzeme desteği veriyor.

ABD'deki en büyük Müslüman yardım kuruluşlarından olan Amerika Zekat Vakfı (ZF) ülkede artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle zor günler geçiren sağlık çalışanlarına gıda, hijyen ve tıbbi malzeme desteği veriyor.

Merkezi Chicago'da bulunan ve uluslararası insani yardım faaliyetleri gösteren Zekat Vakfı, dünya genelinde yaptığı yardımlarının yanı sıra ABD içindeki çalışmalarıyla da takdir topluyor.

ZF'nin Kurucu Başkanı Halil Demir, vakıf bünyesinde kurulan "Kovid-19 Acil Yardım Dağıtımı" programı kapsamında yapılan çalışmalara dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"ABD hazırlıksız yakalandı"

Son 20 yılı Amerika Zekat Vakfında olmak üzere 30 yıldır insani yardım faaliyetleri yürüttüğünü ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Demir, Dünya genelinde yayılan Kovid-19 salgınının ABD'de büyük zararlara yol açtığını ifade etti.

Demir, koronavirüs salgınının çok tehlikeli olduğunu dile getirerek, "Görmediğimiz bilmediğimiz bir düşmana karşı mücadele vermek oldukça zor." dedi.

Ortaya çıkan ihtiyaçtan dolayı ABD genelinde de hummalı bir çalışma başlattıklarını anlatan Demir, zor durumdaki ailelere sağlık ve gıda yardımı yaptıklarını kaydetti.

Demir, ABD'nin bu salgının etkilerini tahmin edemediğini ve bu sebeple yeterli hazırlık yapamadığını vurgulayarak, "Şu anda dünya genelinde mevcut 2 milyon hastanın 650 bini Amerika'da. Haliyle ne kadar süper güç olsa da hazırlıksız yakalandığından dolayı virüsün getirdiği çaresizliği yaşıyor ve başarılı bir şekilde mücadele ettiğini söyleyemeyiz." dedi.

Henüz salgının ilk haftasında kriz yönetimi masası kurduklarını kaydeden Demir, yardım konusunda sağlık çalışanlarını ön plana aldıklarını belirtti.

Demir, hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına düzenli olarak gıda, hijyen ve tıbbi malzeme desteği verdiklerini aktararak, "Hastanelere gittiğimizde birbirimizi tanımamamıza ve farklı dinleri paylaşmamıza rağmen oluşan muhabbet ve kardeşlik duygusu manevi anlamda bizlere büyük bir haz veriyor. İnanıyorum ki, insanlık bu salgından daha güçlü bir şekilde çıkacak ve içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci atlattığımızda küskünlüklerin bittiği, insanların daha yardımsever ve umutlu olduğu yeni bir dünyaya uyanacağız." diye konuştu.

Demir, siyahilerin yaşadığı düşük gelirli bölgelerdeki hastanelere 150 bin eldiven ve maske dağıtmayı planladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Halil Demir Chicago Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title