Haberler

ABD'de Afad'a Suriyeli Sığınmacılar İçin Ödül

ABD'de AFAD'a Suriyeli sığınmacılar için ödülBAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın 2011'den beri Suriyeli sığınmacılar için yürüttüğü insani yardım faaliyetleri, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından ödüle layık görüldü.

ABD'de AFAD'a Suriyeli sığınmacılar için ödül

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın 2011'den beri Suriyeli sığınmacılar için yürüttüğü insani yardım faaliyetleri, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından ödüle layık görüldü. ABD'nin başkenti Vaşington'da düzenlenen etkinlikte AFAD adına ödülü alan AFAD Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli sığınmacılar için yürütülen insani yardım faaliyetlerini anlattı. AFAD'ın Birleşmiş Milletler (BM) standartlarının çok üzerindeki barınma merkezlerinde 280 bin kişinin yeni bir hayata başladığını belirten Oktay, AFAD barınma merkezlerinde, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçların da ötesinde; demokratik seçimler yapılıyor, meslek kursları veriliyor, erken yaşta evlilik ile ilgili farkındalık kampanyaları yürütülüyor dedi.

Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Suriyeli Mülteciler Konferansı'nda konuşmak üzere Vaşington'da bulunan AFAD Başkanı Oktay ödülü, AFAD adına, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'in ve TAİK Başkanı Ekim Alptekin'in elinden aldı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Yücel ve Alptekin ödül töreninde AFAD'ın çalışmalarından dolayı minnet duygularını ifade etti. TAİK Başkanı Alptekin, yaptığı konuşmada mülteci krizi sürecinde Türkiye'nin insanlık örneği sergilediğini belirterek Dünyanın hiçbir ülkesinde, Suriyeli mülteci yardımı Türkiye'de yapıldığı kadar profesyonel yapılmadı ifadelerini kullandı. AFAD Başkanı Oktay, Türkiye'nin AFAD koordinasyonunda, Suriyeli sığınmacılar için BM standartlarında 10 milyar ABD Doları tutarında insani yardım yaparken, uluslararası camianın Türkiye'deki Suriyeliler için yalnızca 462 milyon ABD Doları yardım yapmasını eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Ekim Alptekin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title