Haberler

ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi

Güncelleme:

ABB Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya "Öyle bir şey yok" diyerek yanıt verdi. Yavaş ayrıca, "Bir partinin genel başkanı olmak gibi bir düşünceniz var mı?" sorusuna da "Öyle bir hedefim yok" diyerek yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı yönündeki tartışmalara "Yok. Öyle bir şey yok" diyerek yanıt verdi. Mansur Yavaş ayrıca bir partinin genel başkanı olmayı hedeflemediğini de dile getirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalara yer verdi. ABB Başkanı'nın kentin sorunlarına odaklandığını dile getiren Selvi, Yavaş'ın kamuoyu araştırmalarında memnuniyet oranının en yüksek belediye başkanı olduğunu da belirtti.

YAVAŞ, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI DÜŞÜNMÜYOR

Selvi, halkın %68'inin Yavaş'ın belediye başkanlığından memnun olduğunu söyledi. Mansur Yavaş'ın siyasi hayatına ilişkin kariyer hedeflerini irdeleyen Selvi, ABB Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünmediğini belirtti.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'teki yazısında ilgili kısım şu şekilde:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabah kahvaltısında Hürriyet Ankara'nın konuğuydu. Ankara'ya o kadar odaklanmış ki torunu hakkında bir şeyler paylaştıktan sonra işi yine Ankara'ya bağladı. Öyle olunca sorular birbiri ardına geldi.

"YOK, ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Peki, Mansur Yavaş'ın genel siyasete ilişkin bir kariyer planlaması var mı? Bunu sorduğumuz an, bir telaşla "Yok yok. Ulusal siyasette bir planım yok" dedi. Daha açık sorduk. "Bir partinin genel başkanı olmak gibi bir düşünceniz var mı?" dedik. Bu kez daha net bir şekilde "Yok yok. Öyle bir hedefim yok" diye kestirip attı. Bu kez cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusu geldi. Biz onu sıkıştırdığımızı düşünüyorduk ama o kısa ve net bir cevap verdi. "Yok. Öyle bir şey yok" dedi. Gerçi bu tür görevler istenilmez, millet isterse verir.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mansur Yavaş Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title