Haberler

AB Yüksek Temsilcisi Ashton Sırbistan'da

Güncelleme:

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Sırbistan Meclisi'nde milletvekillerine hitap etti.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Sırbistan Meclisi'nde milletvekillerine hitap etti.

Sırbistan'ın bölge açısından önemli bir ülke olduğunu söyleyen Ashton, Sırbistan'nın bölgesel işbirliği ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için yapacağı katkının, Batı Balkanlar'ın istikrarı için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Sırbistan'ın AB için önemli bir politik partner olduğuna işaret eden Ashton, katılım müzakereleri sürecinde AB reformlarının uygulanmasında milletvekillerinin büyük sorumluluk sahibi olacağını dile getirdi.

"Sırbistan her zaman Avrupa'nın bir parçasıydı" diyen Ashton, AB üyelik süreci konusunda, Sırbistan'ın diğer bölge ülkelerine de örnek teşkil edebileceğini kaydetti.

Ashton ayrıca, Belgrad ile Priştine yönetimleri arasındaki diyalog sürecinde elde edilen başarılardan dolayı eski hükümeti tebrik ederek, "Diyalog sürecinde gösterilen olgunluk nedeniyle bugün dünyanın her yanında Sırbistan'dan övgü ile bahsediliyor. Priştine ile diyalog, büyük bir başarıdır. Bu diyalog devam edecektir" dedi.

Sırbistan Meclisi'ndeki özel oturuma, Başbakan Aleksandar Vuçiç ve AB Sırbistan Misyon Şefi Michael Davenport da katıldı. - Sırbistan

Kaynak: AA / Güncel

Catherine Ashton Avrupa Birliği Priştine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title