Haberler

AB Proje ve Yönetim Eğitim Programı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Mediko Sosyal Binası Konferans Salonu’nda Avrupa Birliği (AB) Proje ve Yönetim Eğitim Programı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Mediko Sosyal Binası Konferans Salonu'nda Avrupa Birliği (AB) Proje ve Yönetim Eğitim Programı düzenlendi.

Üç gün süren ve Üniversitenin akademik ve idari çalışanları ile öğrencilerin katıldığı program İpekyolu Kalkınma Ajansı'ndan gelen uzmanın İpekyolu Kalkınma Ajansı'nı tanıtım sunumuyla başladı. Daha sonra ise Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje Uzmanı Bora Akince tarafından yapılan sunumlarla devam etti. Eğitimin üçüncü gününde Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bir araya gelen katılımcılar uygulamalı olarak proje yazıp eksiklikleri kontrol etti.

Akince yaptığı sunumlarda Avrupa Birliği Erasmus+, TÜBİTAK 1001 ve Ulusal Ajans Proje formatlarını anlatarak nasıl hazırlanacağı konusunda bilgiler verdi. Akince yaptığı sunumlarda proje döngüsünü, ihtiyaç sorun analizini, sorun analizinin nasıl yapılacağını, amaç ve genel amacın belirlenmesi, planlama ve uygulama değerlendirme ve takip üzerinde durdu.

Daha sonra Erasmus+, TÜBİTAK 1001, 1002, 1003, 1005, 1007, 3001 ve 3501 ve KOSGEB Girişimcilik Destek Programlarını anlatan Akince Esramus+ Hibe Programları, Ulusal Ajans hibe başvuru sayısı, hibe sağlanan başvuru sayısı, yurtdışına giden katılımcı sayısı, tahsis edilen hibeleri açıkladı. Programın hedef kitlesini, ne tür projeler yapılabileceğini, proje yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri, başvuru süreçleri ve tarihleri üzerinde duran Akince proje örnekleri gösterdi.

Ardından TÜBİTAK projelerine değinen Akince, 1001, 1002, 1003, 1005, 1007, 3001 ve 3501 projelerini tek tek anlatarak başvuru sürecini, proje başvuru alanlarını, değerlendirme kriterlerini ve projelerin neden reddedildiğini açıkladı.

Akince daha sonra ise KOSGEB Girişimcilik Destek Programları, teknogirişim ve kuluçka sürelerini anlatarak sunumlarını bitirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Zirve Üniversitesi Avrupa Birliği İpekyolu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title