Haberler

Ab, Kosova ile Sırbistan Arasında Yarım Kalan Görüşmelerin Devam Etmesini İstedi

Kosova ile Sırbistan arasındaki müzakerelerde Baş müzakereci Robert Cooper, taraflara görüşmelerin Cuma günü Brüksel'de devam etmesini teklif etti.

Cooper yaptığı açıklamada, "İmkanlar dahilinde müzakerelerin bir an evvel başlaması için çaba harcamaktayım. Priştine ile Belgrat arasında görüşmelere devam edilmesi için 18 Kasım Cuma tarihini teklif ettim" dedi.

Kosova Başbakan yardımcısı ve baş müzakereci Edita Tahiri, Cooper'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "Cuma günü görüşmelerin başlayabileceği haberi hepimizi sevindirdi. Çünkü Kuzeyde hüküm süren durum patlamak üzere" diye konuştu. Tahiri "Eğer Sırbistan bu konuda ciddi ise önceden belirttiğimiz 19 Kasım tarihini ayın sonuna kadar uzatabiliriz" dedi.

Görüşmelerin en geç ay sonuna kadar gerçekleşeceğini bildiren Sırbistan baş müzakerecisi Borko Stevanoviç ise "Kuzeydeki Sırpları görüşmeleri kabul etmeleri için ikna etme çabasındayız. Bunu konu üzerinde çalışmaktayız" diye konuştu. Bu arada kuzeydeki Sırplar görüşmelere karşı olduklarını açıkladılar. Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Catherine Ashton da Brüksel'de, Belgrat-Priştine diyalogunu çok yakında beklediğini söyledi.

Kosova polisi ve gümrük memurları, Kosova'nın kuzeyindeki 1 ve 31 numaralı sınır kapılarını kontrol altına aldıktan sonra Kosova ile Sırbistan arasından sürdürülen teknik görüşmelere Sırbistan devam etmeyeceğini bildirmişti. Krizin aşılması için AB görüşmelerin devam edilmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title