Haberler

AB Komisyonundan Litvanya'ya Avro Onayı

Güncelleme:

Avrupa Birliği Komisyonu, Litvanya'nın avroyu ulusal para birimi olarak kullanmasına ve Avro Bölgesine girmesine yeşil ışık yaktı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Litvanya'nın avroyu ulusal para birimi olarak kullanmasına ve Avro Bölgesi'ne girmesine yeşil ışık yaktı

AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Litvanya'nın para birimi olarak avroyu kullanmak için gerekli tüm kriterleri yerine getirdiğini belirterek, bu adımı 1 Ocak 2015'ten itibaren atmaya hazır olduğunu kaydetti.

Avro Bölgesi'nin kriz öncesine göre daha etkili bir ekonomi politikaları koordinasyonuna sahip olduğunun altını çizen Rehn, "Son beş yıldaki çabalar sayesinde gemi dalgalı denizlerde yol alma konusunda krizin patlak verdiği döneme göre daha hazır" dedi.

Litvanya'nın Avro Bölgesi'ne dahil olabilmesi için AB Komisyonu'nun önerisinin AB üyelerinden onay alması gerekiyor. Bu onayın temmuz ayının ikinci yarasında ilgili bakanlar tarafından verilmesinin önünde herhangi bir engel gözükmüyor.

2011'de Estonya'nın, 2014'te de Letonya'nın üye olduğu Avro Bölgesi'nin üye sayısı Litvanya'nın katılımıyla 19'a yükselecek. - Brüksel

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Olli Rehn Litvanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title