Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, "Mehmetçik'ten İlk İftar" başlıklı fotoğrafı tercih etti.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, "Mehmetçik'ten İlk İftar" başlıklı fotoğrafı tercih etti.

Büyükelçi Çarıkçı, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde 3 fotoğraf için oy kullandı.

AA Yılın Fotoğrafı oylamasını yakından takip ettiğini ve kendisinin de fotoğrafa merak duyduğunu belirten Çarıkçı, "Haber" kategorisinde tercihini, Özkan Bilgin'in Şemdinli'nin Balkaya Dağları'nda vatan savunmasındaki Mehmetçik'in ramazan ayında iftarını anlatan "Mehmetçik'ten İlk İftar" başlıklı fotoğrafından yana kullandı.

Çarıkçı, fotoğrafı çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, "Açıkçası yüreklere dokunan bir kare." değerlendirmesinde buldu.

Yaşam kategorisinde Burak Milli'nin "Dolunay ve Yerli İHA" fotoğrafına oy veren Çarıkçı, fotoğrafta hem Türkiye'nin milli gururu yerli insansız hava aracının (İHA) yer alması hem de dolunayla birlikte oluşturduğu eşsiz görüntünün çok dikkat çekici olduğunu dile getirdi.

Çarıkçı'nın spor kategorisindeki tercihi ise Fatih Aktaş'ın Rusya'nın ev sahipliği yaptığı FİFA Dünya Kupası'nda Arjantin ve Nijerya arasında gerçekleştirilen müsabakada çektiği "Çakır ve Messi" başlıklı fotoğraf karesi oldu.

AA'nın ilk kez 2012'de düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Filistin, Rusya, Almanya, İspanya gibi dünyanın farklı coğrafyalarından "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde yayımlanan 700 binin üzerindeki kare arasından belirlenen 50 seçkin fotoğraf, dünyada Türkçe ve İngilizce alt yazıyla oylamaya açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Bilgin Türkiye Viyana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title