Haberler

93 Yıl Önce Yaralı Anzak Askerini Kucağına Alıp Sipere Taşıyan Mehmetçik, Bu Kez Tören Alanında Bayılan Anzak Askerine Yardım Etti

93 Yıl Önce Yaralı Anzak Askerini Kucaklayarak Tedavisinin Yapılması İçin Sipere Taşıyan Türk Askeri, Bu Kez Çanakkale Savaşları'nın 93. Yıldönümü Törenlerine Katılan ve Sıcak Sebebiyle Tansiyonu Düşerek Yere Yığılan Bayan Anzak Askerine Aynı Şekilde Yardım Etti.

93 yıl önce yaralı Anzak askerini kucaklayarak tedavisinin yapılması için sipere taşıyan Türk askeri, bu kez Çanakkale Savaşları'nın 93. yıldönümü törenlerine katılan ve sıcak sebebiyle tansiyonu düşerek yere yığılan bayan Anzak askerine aynı şekilde yardım etti.

Çanakkale savaşlarının 93. yıldönümü törenlerine katılmak üzere Avustralya'dan gelen bir bayan asker Şehitler Abidesi'nin alt kesiminde aniden yere yığıldı. Bu duruma gören ve bölgede bulunan 2. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 2 asker yere yığılan askerin koluna girerek yardım etti. Kenara oturtularak ilk önce kendine su verilen Avustralyalı bayan askerin tedavisinin yapılması için bölgeye ambulans istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler tansiyonu düşen askeri Eceabat Sağlık Ocağına götürdü. Bu arada Avustralyalı diğer askerler ise rahatsızlanan bayan askere yardımcı olan Mehmetçiklere teşekkür ettiler. Bölgede bulunan vatandaşlar ise Türk askerinin 93 yıl önce yaralı bir Anzak askerini bütün tehlikeleri göze alarak kucakladıktan sonra karşı siperlere bıraktığı bu olayın benzerinin yıllar sonra burada yaşandığını belirterek Mehmetçikleri kutladılar.

MEÇHUL ASKER OLAYI Mayıs ayının başından itibaren bu bölgedeki savaşlar siper savaşlarına dönüşmüş, siperler arası mesafeler 7 ile 8 metreye kadar düşmüştü. Siperlerde karşılıklı yoğun atışlar devam ediyordu. Böyle bir esnada iki siper arasında yaralı yatan bir İngiliz subayı yardım istemesine rağmen hiç kimse yardım edemiyordu. Bu esnada Türk siperlerinden bir Türk askeri çıkıp yaralı İngiliz subayını kucaklayıp Anzak siperi önüne bırakarak geri dönmüştü. Bu olay karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Anzak askerler, kendilerine anlatılan Türklerin barbar olduğu sözlerinin gerçek olmadığın anlamışlardı. İşte bunun ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe-Conkbayırı arasındaki bölgeye bunu tasvir eden bir anıt yapılarak konuldu.

(AÖ-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title