Haberler

9 Kişinin Öldüğü Kafenin Sahibi Cezaevinde

İzmir'in Bornova İlçesi'nde 2003 yılında meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan Nağme Kafe yangınıyla ilgili olarak yargılanan işyeri sahibi Abidin Akkuş, Yargıtay'ın 6 yıl 8 aylık cezayı onaması üzerine yakalanarak cezaevine konuldu. Akkuş, hakkında daha önce verilen aynı ceza, Yargıtay'ca lehine hükümlerin uygulanmaması üzerine bozulmuştu.

Bornova'da 13 Kasım 2003 tarihinde Süvari Caddesi'ndeki Nağme Kafe'de elektrik kontağından çıkan yangında dekorların, ses izolasyon sistemlerinin ve tentenin kısa sürede tutuşmasıyla ortalık bir anda alevler içinde kaldı. Kafeterya personeli Burhan Turhan (26), Erhan Tekin (20), Fatma Çarıklı (23) ve Nazan Yavuz (23) ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Ercan Girgin (24), Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Arzu Yıldız (21), Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Nezih Karayiğit (20), Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Meral Ece Selvi (23) ve arkadaşı Fatma Hilal Çıkrıkçıoğlu (24) hayatlarını kaybetti.

Olayın ardından işyeri sahibi Abidin Akkuş (62) tutuklandı, oğulları Hasan Hüseyin Akkuş (26) ve Namık Kemal Akkuş (27) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açılan davanın iddianamesinde, yangının kafeteryanın ana girişinin üst tarafında ve tavana yakın bölümde bulunan elektrik tablosu ek giriş yerinden başladığı, elektrik panosuna aşırı elektrik yüklenmesi ve kablolardaki ısınma sonucu oluşan kısa devreyle çıktığı belirtildi. İşyeri sahibi Abidin Akkuş ile iki oğlu hakkında, 'Tedbirsizlik, nizam ve emir ve kaidelere riayetsizlik neticesi birden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan yangına sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı.

İLK KARARI YARGITAY BOZDU

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamanın ardından, 7. 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen 6 çocuk babası Abiden Akkuş'a 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi, oğulları beraat etti. Karar, temyiz edilmesi nedeniyle dosyayı inceleyen Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce, yerel mahkemenin sanığın lehine olan maddeleri uygulamadığı, olayda bilinçli taksir olmadığı gerekçesiyle bozuldu. Bunun üzerine 2006 yılında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, mahkeme heyeti Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin kararına direnerek, 6 yıl 8 ay hapis ve 457 TL para cezası ile ömür boyu kamu hizmetlerinden men cezası verdi.

YARGITAY İKİNCİ SEFERDE ONADI

Aynı cezanın verilmesinin ardından dosya tekrar Yargıtay'a gitti. Karar bu kez, geçen şubat ayında aynı ceza dairesi tarafından onandı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Abidin Akkuş, dosyanın mahkemeye gelmesinin ardından, Bornova ilçesindeki evinde polisin operasyonuyla yakalandı. Akkuş, işlemlerin ardından cezaevine konuldu. - İzmir / Bornova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title