Haberler

9 Aylık Ecrin'in Organları 3 Kişiye Hayat Verdi

Güncelleme:

Adana'da 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada hayatını kaybeden Ecrin Yüce'nin organları Bursa ve İzmir ve Gaziantep'e gönderildi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada yaralanan, ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 9 aylık Ecrin Nehir Yüce'nin organları, 3 kişiye hayat verdi. Ailesi tarafından organları bağışlanan bebeğin böbrekleri Bursa ve İzmir'e, karaciğeri de Gaziantep'e gönderildi.

Kaza, 14 Ağustos'ta Uğur Mumcu Bulvarı'nda meydana geldi. Halil Altun idaresindeki 63 KU 899 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak yol kenarına bırakılan kanalizasyon borularına çarptı. Çarpmanın etkisiyle LPG'li araç alev alırken, yanarak demir yığınına dönen araçta bulunan Necla Altun (31), Melike Yüce (29), Şerife Gür (25) ve Mehmet Birgül (28) hayatını kaybetti. Yaralanan Halil Altun (32), Fidan Gür (24), Meliha Mine Yüce (2), Muhammed Baran Altun (5), Melike Eda Altun (2), Yusuf Can Altun (1) ve Ecrin Nehir Yüce ise, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan Ecrin Nehir, kazadan 3 gün sonra hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Bebeğin ailesi ise, organlarını bağışlama kararı aldı. Acil operasyona giren Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi görevlileri, minik bebekten alınan böbrekleri Bursa ve İzmir'e, karaciğeri de Gaziantep'e organ bekleyen hastalara gönderdi. Minik Ecrin'in cenazesi ise, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Kızının organlarını bağışlayan baba Ahmet Yüce (28), Melike Yüce ile henüz 3 yıllık evli olduğunu, böbrek bekleyen komşularının durumundan etkilenerek minik kızının organlarını bağışlama kararı aldığını kaydetti.

Kentte bir fırında işçi olarak çalıştığını söyleyen Yüce, "Bu kararımız herkese örnek olsun. Bu herkesin düşünmesi ve yapması gereken bir şey. Kızımın organlarıyla 3 çocuk canlanacak. Kızımın iç organlarının tamamını bağışladık. Organlarının biri Gaziantep'e, biri Bursa'ya, birinin de İzmir'e gönderildiğini duydum. Sanki şu an çocuğum yaşıyor gibi hissediyorum. Ben şu an kızımı kaybettim ama 3 çocuğum daha oldu. Hiç kimseden bir şey beklemiyorum, sadece yılda bir kez de olsa o çocukları görmek istiyorum. Çocuğum gibi sevmek istiyorum onları" şeklinde konuştu.

Aileyi organ bağışı için ikna eden imam Ahmet Işık ise, ailenin verdiği kararın Türkiye'de bu durumda olanlara örnek olması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Aile bana dini açıdan organ bağışının bir sakıncası var mı diye sordu. Ben de dini açıdan bir sakıncasının olmadığını, insanların birbirleriyle yardımlaşmaya ihtiyacı olduğunu söyledim. İnsanların bu konulara daha duyarlı olması lazım. Bunun dinen bir sakıncası yoktur. İnşallah ailemizin verdiği bu karar Türkiye'ye örnek olur." - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ahmet Yüce Gaziantep İzmir Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title