Haberler

9. Alkışı Hakedenler" Ödül Töreni

Uluslararası Radyocular Birliğince düzenlenen "9. Alkışı Hakedenler" ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslararası Radyocular Birliğince düzenlenen "9. Alkışı Hakedenler" ödülleri sahiplerini buldu.

Bir otelde düzenlenen törende, Yılın Alkışı Hakeden Bakanı ödülü Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'a, Yılın Alkışı Hakeden Milletvekili ödülü AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'e, 15 Temmuz ödülü AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca'ya, Sosyal Sorumluluk ödülü ise 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok, Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu ile oyuncu ve yönetmen Mevlüt Dede'ye verildi.

Akarca, törende yaptığı konuşmada, 45 yıl boyunca medya sektörünün tüm alanlarında çalıştığını, radyo sunuculuğu da yaptığını söyledi.

TRT'nin bir dönem radyo yayını yapan tek kuruluş olduğunu anımsatan Akarca, radyoda çalıştığı dönemdeki bir anısını şöyle paylaştı:

"İftar vaktini duyurmak radyonun göreviydi. Sabah ve öğleden sonra iki defa Greenwich'ten TRT saat ayarı alır. Saatleri daima doğrudur. Bakardık vakit gelir, 'Trabzon için iftar vakti saat 17.10' diye anons yapmamız lazım. Ona göre top patlıyor. Çünkü topu atan kişi de radyoyu dinliyor. Hep düşündüm dedim ki, 'Saat 17.10 oldu. İftar oldu, orucumu ben önce açayım, bir yudum su içeyim, ondan sonra anons yapayım.' Hiçbir zaman yapmadım. Çünkü biz orada bir makineydik. Durumu halka bildiren bir makine. 'Onu yapacağız, kendimiz de o anonsa göre aslında orucu açmamız lazım. İnsanları bekletmeye hakkımız yok' diye düşündüğüm için yapmadım. Hakikaten radyo ve radyoculuk toplumumuzun kültüründe, bugünlere gelmesinde çok önemli bir yere sahiptir."

Uluslararası Radyocular Birliği Genel Başkanı Yusuf Erbaş ise birlik olarak Türkiye'de iyi bir sinerji başlatmak adına bu ödül törenini düzenlediklerini ifade ederek, "Ödül maketinin başında şapka var. Ödülümüz Gazi Üniversitesi Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından Türkiye'nin en iyi ödül tasarımı ödülü aldı. Biz de bundan gurur duyuyoruz." dedi.

Törenden önce Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) hazırlanan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ak Parti Antalya Akarca Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title