Haberler

8 Mart'ta 'Osmanlı'dan Günümüze Kadınların Edebiyatı' Konuşuldu

Güncelleme:

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşen konferansa kadın edebiyatı üzerine çalışan önemli akademisyenlerin yanı sıra, yazarlar da konuk oldu.

Özyeğin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve ÖzÜ Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Ağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Osmanlı'dan Günümüze Kadınların Edebiyatı" konulu bir konferans düzenledi.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşen konferansa kadın edebiyatı üzerine çalışan önemli akademisyenlerin yanı sıra, yazarlar da konuk oldu. Fatmagül Berktay, Yaprak Zihnioğlu, Hazal Halavut, Murat Cankara, Mehmet Fatih Uslu, Duygu Köksal, Didem Havlioğlu, Feryal Saygılıgil ve Hülya Adak'ın konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü Enver Aysever ve Senem Timuroğlu'nun yaptığı yuvarlak masa toplantısında yazarlar Müge İplikçi, Şebnem İşigüzel ve Hatice Meryem günümüzde kadın yazar olma deneyimlerini paylaştılar.

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e evrilen süreçte, kadınların kendilerini edebiyatta ifade etme çabalarının tartışıldığı ve açılış konuşmasını Özyeğin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Ergin'in yaptığı konferansta, Mihri Hatun, Nezihe Muhiddin, Halide Edip Adıvar, Zabel Yeseyan, Selma Ekrem, Suat Derviş, Leyla Erbil, Sevgi Soysal gibi aykırı karakterler ele alındı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çekmeköy Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

kadir meşekdrmsfd34@hotmail.com:

evrilen nedır?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title