Haberler

8. Kitap Okuma Yarışması

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlediği 8. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın kitap listeleri açıklandı. 26 Mart – 05 Mayıs tarihleri arısında gerçekleşecek olan yarışmanın bu seneki teması "Edebiyatla harmanlanmış tarih" olarak belirlendi. Yarışma kitapları raflarda yerini almadan katılımcı sayısı şimdiden 3.300 rakamını geçti.

Her yıl Mart ayının son haftasının "Kütüphaneler Haftası" olması dikkate alınarak yarışma takvimi hazırlandı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da kütüphaneler haftasının önemine dikkat çekerek, günümüzde en büyük gücün bilgi olduğunu, buna ulaşmak için en önemli yolun da kitap okumak olduğunu söyledi. Kitap okuma yarışmasında, bu yıl konunun tarih olduğunu, bu yarışma ile katılımcıların tarihi dizilerden değil, doğru ve güvenilir kaynaklardan öğreneceğini belirtti.

Tarihe olan ilginin son günlerde artması göz önünde bulundurularak nitelikli bir kitap listesi meydana getirildi. Kitapların okuyucuyu sıkmaması ve edebî bir zevk uyandırması da dikkate alındı. Tarih alanında yer edinmiş, popüler kimlik kazanmış yazarlarımızın eserlerine başvurularak millî, manevi ve toplumu birleştirici niteliği olan, her kesim tarafından kolay okunabilecek roman ve hikâyelere öncelik veren Bilgi Evleri tüm kitapseverleri bu büyük yarışmada buluşturmak istiyor. Alanında uzman eğitimci ve akademisyenlerin önerileri de dikkate alınarak hazırlanan ve her bir grup için 7 kitaplık listelerden oluşan seçkilere Zeytinburnu Belediyesi'nin resmi web sitesinden ve Bilgi Evleri'nden ulaşılabilir.

Yarışmada yer alacak katılımcılar, listelerde bulunan kitapları Bilgi Evleri'nden, 5 gün süreyle, ödünç alabilecekler. Ayrıca yarışmacılar, yayınevi, yazarı ve basım sayısı aynı olmak koşuluyla kitapları kendi imkânlarıyla da temin edebilirler.

İlköğretim 4. sınıftan itibaren Zeytinburnu'nda okuyan, oturan ya da çalışan herkesin katılabileceği yarışmaya 14 Nisan 2012 Cuma gününe kadar kayıt yaptırılabilecek.

İşte bu yılın merak uyandıran kitap listeleri:

1. Grup (İlköğretim 4 ve 5. Sınıflar)

1) Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u - Haldun Hürel - Büyülü Fener Yayınları

2) Sultan Alparslan - Selahattin Dikmen - Muştu Yayınları

3) Uzunca Sevindik - Kadir Mısıroğlu - Sebil Yayınları

4) Biz Savaş Çocuklarıydık - Sevinç Kuşoğlu - Erdem Yayınları

5) Bir Hilal Uğruna - Arif Akpınar - Muştu Yayınları

6) Osmanlı Tarihi (Ertuğrul Bey, Osman Bey, Orhan Bey ve 1. Murat Dönemleri) - Zehra Aydüz - Uğurböceği Yayınları

7) Kuyudaki Asker - Hidayet Karakuş - Bilgi Yayınları

2. Grup (İlköğretim 6, 7 ve 8. Sınıflar)

1) Ayağın Nerede Oğul - Fazıl Yazıcı - Yitik Hazine Yayınları

2) Kurtuluşa Koşanlar (Kurtuluş Şavaşı Hikâyeleri) - İsmail Bilgin - Erdem Yayınları

3) Geçit Vermez Çanakkale - Metin Özdamarlar - Timaş Yayınları

4) Hanoğlu - Ahmet Yılmaz Boyunağa - Timaş Yayınları

5) Atatürk - Ahmet Turan Oflazoğlu - İz Yayınları

6) Tarih Öyküleri - Selim Gündüzalp - Zafer Yayınları

7) Osmanlı Tarihi (Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'un Fethi) - Zehra Aydüz - Uğurböceği Yayınları

3. ve 4. Grup (Lise, Üniversite ve Yetişkin)

1) Vatanın Kilidi Çanakkale - Sara Gürbüz Özeren - Damla Yayınları

2) Yemen Ah Yemen! - Mehmed Niyazi - Ötüken Yayınları

3) Osmanlı Sarayında Hayat - İlber Ortaylı - Yitik Hazine Yayınları

4) Sultan Abdülhamit - Zeynel Toprak - Muştu Yayınları

5) Şah&Sultan - İskender Pala - Kapı Yayınları

6) Kuşatma 1453 - Okay Tiryakioğlu - Timaş Yayınları

7) Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan - Yavuz Bahadıroğlu - Paradoks Yayınları

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Bilgi Evleri Zeytinburnu Şah Sultan Eğitim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title