Haberler

'7 Güzel Adam' Şiirleriyle Anıldı

Güncelleme:

Türk Edebiyatı'nın '7 Güzel Adam'ı, Esenler'de özel bir etkinlikle anıldı. Gecede Şair İbrahim Sadri, ustaları '7 Güzel Adam'dan şiirler seslendirdi.

Türk Edebiyatı'nın '7 Güzel Adam'ı; Aleaddin Özdenören, Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Mehmet Akif İnan ve Ali Kutlay, Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği özel bir etkinlikte anıldı. Türkiye'de okuyan Senegalli İlahiyat Fakültesi öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, '7 Güzel Adam'ın hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

ÜMMETİN DAVASINI MİLLETE ANLATTILAR

'7 Güzel Adam'ın, bu ümmetin İslâm davasını çok iyi anlattığını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "7 Güzel Adam inançları, değerleri, bu toprakların manevi tınısı adına çok da kimsenin olmadığı bir dönemde 'Ben varım' diyebilmiş, İslâm ümmetinin derdini bu milletin her bir ferdine anlatmış, gönüllere nakşetmiş, düşünceyi, ilmi geliştirmiştir. Çocuklarımıza onları okutalım, anlatalım ve öğretelim" diye konuştu.

İBRAHİM SADRİ, USTALARININ ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİ

Gecede Şair İbrahim Sadri, '7 Güzel Adam'dan şiirler seslendirdi. Sadri, ustaları Cahit Zarifoğlu'nun "Sultan", Mehmet Akif İnan'ın "Ey Beyaz Ela" gibi sevilen şiirlerini kendine has yorumuyla okudu. Türk şiirine damga vurmuş bu isimlerin öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen İbrahim Sadri, "Üzerimde pek çoğunun emeği var. Bizim de, bu toprakların da mayasını atan, düşünce hayatımızın önderleriydi onlar. Bana ve benden önceki kuşağa yol göstermiş, ışık tutmuşlardı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cahit Zarifoğlu İbrahim Sadri Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title