Haberler

663. Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 663. Elmalı Yeşilyayla Pehlivan Güreşleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Elmalı Belediyesi önünden başlayan korteje Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı Güreş Ağası Muammer Ak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, pehlivanlar katıldı. Elmalılıların yoğun ilgi gösterdiği korteje, Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Elmalı Mehteran Takımı eşlik etti. Kortej, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz'ün mezarında son buldu. Recep Gürbüz Spor Merkezi'nde dualar eşliğinde kurban kesilmesiyle 663. Elmalı Yeşilyayla Pehlivan Güreşleri başladı.

Yaklaşık 2 yıldır Elmalı Yeşilyayla Güreşlerini hakkettiği konuma getirmeye çalıştıklarını belirten Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, "Türkiye'de 663 yıldır devam eden daha büyük bir organizasyon yok. Bu güzide ilçenin sakinleri olarak ne kadar gurur duysak azdır. Bu zamana kadar bizim güreşlerimiz çok eskidir diye hep konuştuk. Bunu yeterince savunmazsak, gerekli tanıtımı yapmazsak, organizasyon kalitesini yükseltmezsek, bizim güreşlerin Kırkpınar'dan daha eskiye dayanması bir anlam ifade etmiyor. Güreşlerimiz torunlarımıza miras bırakacağımız Elmalı'nın bereketli topraklarından geliyor. Bu ova bereketiyle, yetiştirdiği büyük kişilerle her zaman insanları mutlu etmiş. İnsanlarımız bu ovadan aldıkları berekete karşılık ata sporumuzu organizasyon haline getirmişlerdir" dedi.

663. Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nin ilk günü, 100 minik pehlivan kol bağlayarak başladı. Renkli sahnelerin yaşandığı mücadelede rakipler birbirini tuş etmeye çalıştı. 40 davul-zurna eşliğinde pehlivanlar kıyasıya mücadele verirken, günün sonunda 750 pehlivan mücadele etmiş olacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen pehlivan sayısıyla rekor kırması beklenen güreşler, 6 Eylül'de sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Öztekin Yeşilyayla Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title