Haberler

64 ilimizi kapsayan seçim anketinde sürpriz rakamlar! En büyük şoku MHP ve HDP yaşayacak

Güncelleme:

30'u büyükşehir statüsündeki iller olmak üzere; 64 ilini kapsayan çoklu tarama modelinin kullanıldığı araştırmada AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.5, CHP'nin oy oranı ise yüzde 25.3 olarak belirlendi. İYİ Parti'nin yüzde 16.2'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada HDP'nin oy oranı yüzde 7.8, MHP'nin oy oranı ise yüzde 6.8'de kaldı.

Türkiye 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere kilitlendi. Partiler çalışmalarına son sürat devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak MAK Danışmanlık 30'u büyükşehir statüsündeki iller olmak üzere; 64 ilini kapsayan ve çoklu tarama modelinin kullanıldığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

AK PARTİ ZİRVEDE

Anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 33.5 ile birinci sırayı aldı. AK Parti'yi yüzde 25.3 ile CHP takip ederken, İYİ Parti 16.2, HDP 7.8, MHP de 6.8 oranında oy aldı.

ALTILI MASA'DA DEVA PARTİSİ'NİN OYU DİKKAT ÇEKTİ

MAK'ın anketinde oyu dikkat çeken bir diğer parti ise DEVA Partisi oldu. Ali Babacan liderliğindeki parti yüzde 2.5 ile MHP'nin hemen arkasından geldi. Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi yüzde 1.2 alırken, Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi'nin ise yüzde 0.2'de kaldığı görüldü.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ DE ÖNE ÇIKTI

Millet İttifakı'na katılıp katılmayacağı merak edilen Bağımsız Türkiye Partisi'nin oy oranı da ankette yer aldı. Hüseyin Baş'ın genel başkanlık görevini yürüttüğü parti yüzde 1.2 ile öne çıkan partiler arasında yer almayı başardı.

İşte anket tablosu:

64 ilimizi kapsayan seçim anketinde sürpriz rakamlar! En büyük şoku MHP ve HDP yaşayacak

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (23)

Erol Birol :

TC ye kan degisikligi lazım ben MERAL AKSENER diyorum

227
212
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

MHP baraj dışı kalacak inşallah ve chp iyi parti zaten Akp yi geçiyor seçimde oylar belli sana güle güle ekonomin kitabını yazan kişi

265
156
yanıtYanıtla
Abdullah BİRİSİ:

demekki bu millete yalan söyleyen yaranıyor. baksana hala utanmadan halkın gözüne baka baka yalan söylediği halde popülaritesi hiç düşmüyor.

yanıt83
yanıt22
bekir yapici:

ülkücü olmadigim halde almanyada yasadigim cevredeki ülkücü cemiyet ve kahvelerde arkadaslarimla arada sirada bir araya gelirim konu mhp´ye geldiginde cogunluk bahcelinin tutumunu begenmiyor oy vermeyide düsünmüyor baska partilere oy vermek istemiyenlerin bir kismi iyi partiye ilimli bakiyor görünen mhp´nin baraji asmasi mucize gibi.

235
86
yanıtYanıtla
Kiliç Yurtsever:

Vallahi sen yalan söylüyorsun,o Almanya'daki senin konuştuğun kişiler ya ülkücü değil yada sen ve onlar yalan söylüyorsunuz

yanıt2
yanıt2
Sadık GÜNEŞ:

Enflasyon zirvenin zirvesinde,hayat pahaliligi dersen milletin nefesi kesilmiş durumda,buna rağmen akp nin oyu artıyor,bu vahim ve düşündürücü birsey,herkesi aklı selim düşünmeye davet ediyorum

151
73
yanıtYanıtla
Abdullah BİRİSİ:

tabi tabi bu millet hayat pahalılığından kırıldığı için hafta sonu avm'lerde araç park edecek yer bulunamıyor. her çıkanın elinde 3-5 alışveriş çantası

yanıt42
yanıt67
Abdullah BİRİSİ:

evet evet bu millet hayat pahalılığından yıldığı için geçinemediği için hafta sonları avm'lerde araç park edecek yer bulamıyor.

yanıt30
yanıt61
bekir yapici:

sadece algi medyayi kullanmakla alakali akp´de ciddi bir panik var tepedeki bile sadece partisinin degil kendininde gidecegini tahmin ediyor o yüzden mhp´ye ragmen hdp´ye sinyal verirken meral hanimada cumhur ittifakina cagiriyor akp´nin kemiklesmis oyu %25 i gecmez buda onu ikdidar yapmaz yapsaydi chp yillardir muhalefette kalmazdi

yanıt44
yanıt23
baklavacı çeto :

ben karanlıkta çok yakışıklıyım ama böyle zifiri bir karanlık olacak ha. muhtemelen bu anket zifiri bir karanlıkta yapıldı.

98
49
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title