Haberler

6. Uluslararası Kayseri Altınçınar Film Festivali

6. Uluslararası Kayseri Altınçınar Film Festivali'nin açılış galası gerçekleştirildi.

6. Uluslararası Kayseri Altınçınar Film Festivali'nin açılış galası gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Anadolu Sinemacılar Derneği ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi tarafından gerçekleştirilen festivalin açılış galası için bir alışveriş merkezinin sinema salonunda tören düzenlendi.

Galada konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, bir toplumun gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birinin sanat, estetik ve kalitede geldiği nokta olduğunu söyledi.

Bu bilinçle sanatsal faaliyetlerin her dalını desteklediklerini ifade eden Kamçı, "Festivalin çok kültürlülüğü, kadimliliği, köklü bir geçmişi ifade eden çınar ağacıyla Kayseri'yi özdeşleştirmesi, organizasyona ayrı bir anlam katmaktadır. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Festival Yönetmeni Kerim Abanoz da festivale 25 ülkeden film başvurusu yapıldığını belirterek, "Bu yıl festivalimize 305 film başvurusu yapıldı. Bu bizim için çok önemli. Aynı zamanda yarışma dışı bölümlerde, yarışma dışı özel belgesel film gösterimleri, uzun metraj film gösterimleri ve çocuk hakları özel bölümleri gerçekleştireceğiz. Festival bu yıl 8-13 Mayıs arasında gerçekleştirilecek. Tamamı sinema salonunda gerçekleşecek etkinliklere bütün halkımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri'nin bir çok yönüyle Türkiye'ye örnek olduğunu, bununla her zaman övündüklerini belirtti.

Törende, oyuncu Menderes Samancılar'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü", oyuncu Sadi Çilingir ve Macit Koper'e ise "Türk Sineması Emek Ödülü" verildi.

Festival çerçevesinde Bosna Hersekli yönetmen Aida Begic'in son projesi olan "Bırakma Beni" adlı filmin gösterimi yapıldı.

6. Uluslararası Kayseri Altınçınar Film Festivali, 13 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yücel Çakmaklı Süleyman Kamçı Kayseri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title