Haberler

6'lı masanın ortağı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter paylaştı! İlk madde kriz çıkarır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili suskunluğunu koruyan muhalefetin hangi ismi aday göstereceği merak konusu olurken altılı ittifakın ortağı Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Uysal, cumhurbaşkanı adaylığı için 3 ölçüt sıralarken "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" maddesini şart koştu. Uysal'ın bu sözleri, 6'lı masaya birlikte oturduğu, bir dönem AK Parti'nin kilit isimleri olan Babacan ve Davutoğlu'na gönderme olarak yorumlandı.

Genel seçimin yaklaşmasıyla beraber cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmayan Millet İttifakı'nın ne yapacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda birçok isim ortaya atılırken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

"ADAY BELİRLEME SÜREÇLERİ STRATEJİ MESELESİDİR"

Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; 'AK Parti veya birilerinin gönlü istedi' diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!" ifadelerini kullandı.

6'lı masanın ortağı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının 3 kriterini paylaştı! İlk madde kriz çıkarır

CUMHURBAŞKANI ADAYIYLA İLGİLİ 3 ÖLÇÜTÜ PAYLAŞTI

Uysal, paylaşımının devamında, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" dedi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN'A GÖNDERME Mİ?

Uysal'ın bu paylaşımı, altılı masada birlikte oturduğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'de üst düzey görevlerde bulunması dolayısıyla dikkat çekti.

6'lı masanın ortağı Gültekin Uysal, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için 3 kriter paylaştı! İlk madde kriz çıkarır

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi Gültekin Uysal Demokrat Parti Deva Partisi İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (18)

Sadık:

Daha bunlar çok birbirlerini yerler ilk dertleri Erdoganı devirmek sonra koltuk ve mekan kavgası,Türkiyeyi batırır bunlar

104
76
yanıtYanıtla
trol savar:

senin gibilerin gerçekten ülke mi umrunda.çıkarına dokunacaklar diye korkuyorsun.sürün inşallah

yanıt2
yanıt1
Arda Yıldız:

Bunlar mı ülke yönetecek? .. öööğğğğ

93
70
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Boşuna öğürme ve böğürme. Çokta güzel yönetirler mide bulantında kalmaz. AKP'yi de kimse tanımıyordu ve seçildiler. İlk iki dönen iyi işler yaptılar ama sonradan kendi yaptiklari dahil önceden yapılanları da yok ettiler.

yanıt23
yanıt33
Geceden Karanlık:

Kendi yaptıklarının hangisini yok etti Hamit bey ? 80 yıldır silah yapamayan ülkede savunma sanayisinde çığır açtırdı ve savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azalttı... Ekonomi diyeceksin savunma sanayisi iyi olmayan hiç bir devletin ekonomisi iyi olmaz oluyorsa da o göstermeliktir

yanıt3
yanıt3
Murat kılıç :

Bunları aynı masaya toplayan güçler daha adayın kim olduğunu söylemedi..

73
72
yanıtYanıtla
Ali ÖCAY:

Hiç bir cacık olmaz bu 6 lıdan ilk ayakta yatar! 6 nokta körler derneği daha iyi çalışır...

86
43
yanıtYanıtla
Kurt bey:

6 ortak noktası beside yol arkadaş larını sırtından vurup satan kisiler

64
62
yanıtYanıtla
Metin Dönmez:

İddia ediyorum adayı bunlarda bilmiyor bunlari bir masaya toplayan aday olacak kişiyi de belirleyecek

69
24
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Neyine ! Gazozuna mı ?

yanıt29
yanıt26
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title