Haberler

6 aylık bebekten portakal büyüklüğünde kist çıkarıldı

Güncelleme:

6 aylık bebekten portakal büyüklüğünde kist çıkarıldı

SAMSUN - Samsun'da yaşayan İnan çiftinin ikiz bebeklerinden biri olan 6 aylık Alparslan'ın karnından cerrahi işlemle portakal büyüklüğünde kist çıkarıldı.

Doğum doktorunun bebek doğmadan önce anne karnındayken farklı bir durum olduğunu fark etmesi üzerine Ömer Faruk ve Ayşe İnan çiftti harekete geçti. Gittikleri hastanelerde tam olarak çözüm bulamayan çift, şifayı Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mithat Günaydın sayesinde buldu. Dr. Mithat Günaydın'ın yaptığı ameliyat ile bebeğin karnından portakal büyüklüğünde 'omental' kist çıkarıldı.

"Bu kist patlayabilirdi"

Hastanın tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Günaydın, "Hastamız zaman zaman karın ağrısı ile fakülteye başvurmuş. Fakültede yapılan tetkiklerde tam bir tanı konulamamış ama karın içinde emar sonucunda bir patoloji olduğu saptanmış. Bu patoloji bize geldiğinde mezenter veya omental kisti gibi ön tanıları düşündük. Laparoskopi yaptık. Sonucunda omental kist dediğimiz aşağı yukarı bir portakal büyüklüğünde içi sıvı dolu kistlik oluşum bulduk. Tamamen çıkarttık. Hastamız şu an ameliyat sonrası 2. gününde. 3. gününde evine göndereceğiz. Bu omental kistler genellikle ameliyat sırasında tanı alınan kistlerdir. Günümüzdeki ultrason MR gibi tetkiklerle tanı konulabilir. Pozisyonla beraber şekilde değiştirdiği için tanı konulması mümkün olmadı bu vakada. Laparoskopi yapınca omental kist olduğunu gördük. Bu kist patlayabilirdi ve karın içine bu sıvı dağıldığında çocukta sıkıntı olabilirdi. Şiddetli karın ağrısı yaparak kangrene gidebilirdi. Bağırsağı döndürebilirdi. Bağırsağı kangrene götürebilirdi. Bu nedenle çıkartılmış olması tam bir şifadır" dedi.

"Oğlumuz sağlığına kavuştu, çok mutluyuz"

Alparslan bebeğin babası Ömer Faruk İnan ise "İlk başta kendi doğum doktorumuz anne karnındayken bir şey olduğundan bahsetti. Tam olarak ne olduğunu söylemedi. Doğumdan sonra çocuk doktorumuz bir sıvı olduğunu fark etti ve bizi fakülteye yönlendirdi. Daha sonra orada ultrasona baktılar. Sadece 'kist var' dendi. MR istendi. Daha sonra MR sonuçlandığında da 'konseyin bakması gerekiyor' diye söylendi. Daha sonra Mithat hocamıza geldik. Sağ olsun ilk bakışta ne olduğunu tespit etti. Daha sonra ameliyatımızı olduk. 2. günde normal hayatımıza döndük" diye konuştu.

Anne Ayşe İnan da çok mutlu olduklarını belirterek, "1 aydır biz bu korkuyla yaşıyoruz. Kimse bir şey söylemiyor. Şaşkınlık yaşıyorlardı. Hocam bize her şeyi söyledi. Biz kendisine çok güvendik. Çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Mithat Günaydın Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title