Haberler

59. Sait Faik Hikâye Armağanı'nın Sahibi Açıklandı

Güncelleme:

Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen 59. Sait Faik Hikâye Armağanı, Bazen Hayat adlı eseriyle Sine Ergün'e verildi.

Doğan Hızlan'ın başkanlığında toplanan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy'dan oluşan Sait Faik Hikâye Armağanı jürisi, ödül gerekçesini şöyle açıkladı: "Yalın bir dille güncel kent yaşamından kesitleri anlatırken insanlık durumlarının tekinsizliğini resmetmekteki ustalığı nedeniyle, 59. Sait Faik Hikâye Armağanı, Sine Ergün'ün Bazen Hayat adlı kitabına oy birliğiyle verilmiştir."

Bu yıl 150'inci yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş duygularını şu sözlerle ifade etti: "Geçen yıldan beri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlediğimiz Sait Faik Hikaye Armağanı'na yazarların ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu yıl Armağanımıza, 40 yazar başvurdu. Jürimizin titizlikle yaptığı çalışmalar neticesinde "Bazen Hayat" isimli öyküsüyle Sine Ergün, 59. Sait Faik Hikaye Armağanı'nın sahibi oldu. Kadınların yaşı söylenmez derler ama Sine Hanım, henüz 31 yaşında… Bu özelliğiyle de muhtemelen Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanan en genç yazar unvanının da sahibi oldu."

Ödülü jüri başkanı Doğan Hızlan'ın elinden alan Sine Ergün ilk kez küçük yaşlarda ablasının kütüphanesinde tanıştığı Sait Faik eserlerinin yaşamında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, kişisel yazarlık yolculuğunda Sait Faik'in en değerli rehberi olmaya devam ettiğini vurguladı.

Sine Ergün

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin ardından Bilkent Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitiren 1982 doğumlu Sine Ergün, Oluşum Drama Enstitüsü'nde Yaratıcı Drama Liderliği eğitimi aldı. Öykü, şiir, deneme ve çevirileri Notos, Kitap-lık, Sıcak Nal, Özgür Edebiyat, Sözcükler, Sınır, Ğ ve Patika dergileri ile çeşitli derlemelerde yer aldı. Yurt içi ve yurt dışı sergilere, sanatçı programlarına katıldı. İlk öykü kitabı Burası Tekin Değil'i (2010) Bazen Hayat (2012) izledi.

Sait Faik Hikâye Armağanı

1955'te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964'ten itibaren Darüşşafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. Sait Faik'in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâye kitabını seçerek "Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikâye Mükâfatı"nı veriyor.

Her yıl yazarın ölüm yıldönümü olan Mayıs ayında verilen Armağanla ilgili olarak 2012'den itibaren Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ile işbirliği içindedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İş Bankası Sine Ergün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title