Haberler

Çiftçi Emeklisi Adam, Okul Yapılması İçin 1 Milyon 700 Bin Lira Bağışladı

Güncelleme:

Denizli'de, 84 yaşındaki çiftçi emeklisi Mehmet Ali Uyanık, Başkarcı Mahallesi'nde yapılacak olan Anadolu Lisesi için arsasını satarak 1 milyon 700 bin lira bağışladı.

Denizli'de yaşayan 84 yaşındaki çiftçi emeklisi Mehmet Ali Uyanık, 1 milyon 700 bin TL değerindeki arsasının gelirini Merkezefendi ilçesi Başkarcı Mahallesi'nde yapılacak Anadolu Lisesi'nin yapımı için bağışladı. Denizli Valiliği'nde düzenlenen bağış protokol töreni, Valiliğin toplantı salonunda gerçekleşti. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Hayırsever iş adamı Mehmet Ali Uyanık, eşi kızı ve torunları katıldı.

TARLASI ARSA OLARAK KABUL EDİLİNCE HAREKETE GEÇTİ

Hayırsever çiftçi Uyanık 1955 yılında Başkarcı Mahallesi'nde aldığı 12 dönümlük tarlanın, yasa gereği arsa olarak kabul edilmesinin ardından 6 dönümünü sattı. Uyanık, 6 dönümlük arsasını sattıktan sonra yıllardır kurduğu okul yaptırma hayalini gerçekleştirdi. Uyanık, yıllarca dişinden tırnağından arttırarak yaptığı birikimlerle arsanın satışından elde ettiği 1 milyon 700 bin TL'yi 24 derslik olan Anadolu Lisesi için bağışladı. Toplam 4 bin 419 metrekare alan içinde yapılacak ola okul 3 katlı olarak inşa edilecek, okulun ismi ise Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi olacak.


''İÇİMDEKİ HEYECANI GERÇEKLEŞTİRİYORUM''

Protokolde konuşan Uyanık, "55 sene önce eşimle birlikte zorluklarla kazandığımız paralarla bir tarla aldım. Bu zamana kadar tarlamı satmayı hiç düşünmedim. Ama şimdi zamanının geldiğini düşünerek sattım. Memleketimde ortaokul var. Anadolu Lisesi yaptırmak içimde bir heyecan oluşturdu. Ailem bana bu konuda destek verdi. Kimse karşı çıkmadı. Sizlerin aracılığınız ile bu içimdeki heyecanı gerçekleştiriyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

YAPILACAK OKULA İSİMLERİ VERİLECEK

Naile-Mehmet Ali Uyanık isminin verileceği Anadolu Lisesi, Denizli Valiliği'nde yapılan protokolde Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Uyanık ve eşine teşekkür etti. Altıparmak, "Mehmet Ali Uyanık amcamızla bugün çok özel bir protokol imzalayacağız. Kendisi hayata atıldıktan sonra bir hayal kurmuş. Onun üzerine biriktirdiğini bir araya getirip bize 1 milyon 700 bin liralık bağışta bulunuyor. Kendisine destek veren ailesine de çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Herkese Allah nasip etsin. Çok zor bir kazancın semeresini bugün kendileri eğitime devrediyorlar. Allah sağlık versin" diye konuştu.

Öte yandan Naile Uyanık'ın okuma yazma bilmediği için protokole parmak mühür bastı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Ali Uyanık Başkarcı Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title