Haberler

500 yıllık gelenek 21 zanaatkârın el emeği göz nuru eserleri Rezan Has Müzesi'nde

Güncelleme:

Bu iş birliği kapsamında Rezan Has Müzesi'nin 3 yıl önce düzenlediği, yaklaşık 500 yıllık bir geleneğin izini süren "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisi de bu platforma taşınarak, tüm dünyadan sanat ve kültür severlerin ziyaretine açıldı.

Google Arts & Culture ile Rezan Has Müzesi'nin yaklaşık 5 yıl önce başlayan iş birliği devam ediyor.

Daha önce "Neolitik'ten Selçuklu'ya Sessiz Tanıklar", dünyanın restore edilmiş en geniş "Urartu Takı Koleksiyonu" sergisi ve " Hasankeyf'i Bilir misin?" sergisinin ardından"Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası: Emeğin Mekânı" sergisini Google Arts & Culture işbirliği ile tüm dünyadan ziyaretçilerin erişimine açan Rezan Has Müzesi, "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisini de bu platforma taşıdı. Yaklaşık 500 yıllık bir geleneğin izini süren sergide İstanbul'un ve hatta ülkenin en önemli kültürel ve finansal kilit noktalarından Kapalıçarşı ekseninde yaşamaya devam eden kuyumculuk geleneğinin geçmişi, günümüzdeki durumu ve etrafında oluşan kültürel birikim ve hayat biçimleri inceleniyor.

500 yıllık gelenek 21 zanaatkârın el emeği göz nuru eserlerinde

Elde mücevher işleyen mesleğin muhtemel son temsilcileri kuyum ustaları ve onların nadide işlerinin odağında zanaat-usta-çırak geleneği, 2013-15 yılları arasında TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projesinin bulguları üzerinden ve serginin küratörlüğünü üstlenen Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Ayşe Coşkun ve Prof. Dr. Yonca Kösebay'ın bilgileri ile aktarılıyor. Mıhlayıcı, mineci, kalemkâr gibi zanaat kollarının icracısı, sergiye konuk olan 21 zanaatkârın çoğunluğu, Kapalıçarşı'nın yüzlerce yıllık hanlarında yer alan atölyelerinde sanatlarını bugün de yaşatıyorlar. Bu ustaların el emeği göz nuru eserleri, geleneğin 500 yıllık öyküsü ve ayrıntılı teknikleri Google Arts & Culture platformunda üç ayrı başlıkta incelenebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Hasankeyf Selçuklu Google Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title