Haberler

Sahte Vücut Geliştirme İlacı Operasyonu: 5 İlde 17 Gözaltı

Güncelleme:

Yağ yakma ve kas geliştirme ilaçlarının sahtesini üreterek internet üzerinden sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, vücut geliştirme sporcularının kullandığı ilaçların sahtesini üreterek internet üzerinden satan şahıslar hakkında bir ihbar aldı. Polis ekipleri, adreslerini belirlediği şüphelileri 2 ay boyunca izledikten sonra 21 Haziran'da, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Antalya ve Ağrı'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

BİNLERCE İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Aramalarda 42 bin 284 tane kapsül hap, 5 kilo 890 gram toz ilaç, 280 tablet, 2 bin 676 kutu ilaç, 9 bin 310 şişe ilaç, 16 kilo toz hammadde ile 100 litre sıvı hammadde, 120 bin bandrol, 144 bin 179 boş kutu, 150 bin kapak, 5 bin boş şişe, 179 ambalaj, 50 enjektör, bin 780 etiket, cam ölçekler ve ilaç hazırlanmasında kullanılan aletler ele geçirildi.

55 GÖNDERİME HAZIR KARGO PAKETİ

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları aramalarda çeşitli kargo firmaları tarafından gönderime hazırlanmış 55 pakete de el koydu.

HAM MADDEYİ GETİRİP, İSTEDİKLERİNİ ÜRETMİŞLER

Polis ekipleri şüphelilerin vücut geliştirme sporcularının kullandığı yağ yakma ve kas geliştirme ilaçlarının hammaddelerini yurt dışından kaçak olarak getirdikten sonra kendi hazırladıkları karışımlarla tablet, serum, damla ve krem olarak internet siteleri ve spor salonlarında satışlarını yaptıklarını tespit etti.

"İLAÇLARI ÖĞRENCİLERİME VERİYORDUM"

Operasyonda, vücut geliştirme hocası olan şüphelinin evinde ele geçirilen ilaçlar polis kamerasına yansıdı. Polisin şüpheliye "Kaç ilaç var burada? İlaçları satıyor musun?" sorusu üzerine şüpheli, "İlaçları internetten alıyordum duruyordu. İlaçların çoğunu öğrencilerime veriyordum. Gördüğünüz ilaçlar fazla gelebilir ama dünyanın öğrencisi var" cevabını verdi.

17 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, geçtiğimiz Cuma günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u Adli kontrol şartıyla, 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Antalya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title