Haberler

5 Bine Yakın Eski Eşya Gelecek Nesle Aktarılacak

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde, yok olmuş ve yok olmaya yüz tutmuş mesleklere ait malzemelerle geçmiş yıllarda kullanılan 5 bine yakın eşyanın sergilendiği 'Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu' oluşturuldu.

Sandıklı Folklor ve Tarih Derneği (SAFAD) tarafından Yeni Sanayi Sitesi'nde 'Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu' meydana getirildi. Kısa zamanda açılması beklenen salonda, geçmişte kullanılan araç- gereçler ile eski mesleklere ait malzemeler yer aldı. Sergi salonunda, yok olmuş ve yok olmaya yüz tutmuş berberlik, semercilik, keçecilik, bakırcılık, marangozluk, leblebicilik, demircilik gibi meslekleri hatırlatan çeşitli eşyalar yer aldı. Salonda, ayrıca geçmişteki sosyal yaşama ait sinema makineleri, tarım aletleri, bakır mutfak eşyaları, giysiler ve oyma çocuk beşiği gibi 5 bine yakın eşya sergilendi.

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, 'Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu'nu gezerek, incelemelerde bulundu. Kaymakam Şakalar'a inceleme sırasında eski belediye başkanlarından SAFAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Seyman eşlik ederek, bilgi verdi. Seyman, "2016 yılında tarihi eşyalarımızın toplanması ile oluşan bir sergi. Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Sayın Hasan Mutlu, genç yaşında düşünmüş. Dedelerimizin, ninelerimizin eşyalarını, o günkü yaşamlarında kullandıkları malzemeleri çıkaralım, hiç olmazsa bizden sonraki çocuklarımız, torunlarımız bunları öğrensin; diye bu eşyalar toplanmış. Sonra devreye bizler girdik. Tanzim ve düzenini sağlayarak, gece gündüz çalışarak, bu şekle getirdik" dedi.

Osman Seyman, daha sonra sergi salonunda bulunan eşya ve meslekler hakkında bilgi verdi.

- Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köksal Şakalar Sandıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title