Haberler

5 Bin Yaşındaki Buz Adam Ötzi'nin Son Yemeği Belli Oldu

Güncelleme:

27 yıl önce Alp Dağları'ndaki bir buzulun içerisinde korunmuş mumyası bulunan ve Ötzi adı verilen erkek cesedinin midesini açan bilim adamları, son yemeğinin ne olduğunu tespit etti.

9 Eylül 1991 yılında iki Alman turist tarafından Avusturya- İtalya sınırında Ötztal Alpleri'nde 3.210 metre yüksekliğinde bulunan, sert hava koşulları nedeniyle uzun yıllar cesedi korunan Buzadam Ötzi üzerindeki incelemeler devam ediyor. Bilim adamları bu kez de Buzadam Ötzi'nin midesini açtılar.

5 Bin Yaşındaki Buz Adam Ötzi'nin Son Yemeği Belli Oldu

5 BİN YIL BUZLARIN İÇİNDE YATTI

İçinde bulunduğu sert iklim koşulları nedeniyle cesedi 5 bin yıl boyunca korunan Ötzi'nin yakınlarında bir balta bulunmuş ve vücudunda da kesikler olduğu tespit edilmişti. Bu tespitler nediyle de Ötzi'nin savaşçı olabileceği tahminleri yürütülmüştü.

MİDESİ YAĞ DOLU

Geçtiğimiz günlerde Ötzi'nin midesini açan bilim adamları son yediği yemeğin yarısına yakınının keçi yağından oluştuğunu, bir miktar da eski dönemlere ait tahılgiller tespit edildiğini açıkladılar.

YAŞAMASI İÇİN GEREKLİ

Günümüz değerleriyle kıyaslandığında bu yağ oranı çok yüksek. Günümüzde ortalama bir insanın diyetinin sadece onda biri yağlardan oluşuyor. Ancak, bilim insanları, yaşadığı sert iklim şartları nedeniyle bu tarz bir diyetin Ötzi'nin hayatta kalması için gerekli olduğunu belirtiyorlar.

5 Bin Yaşındaki Buz Adam Ötzi'nin Son Yemeği Belli Oldu

TADI YAVAN

Ötzi'nin yemeğini tatlandırıcılar bakımından da inceleyen bilim adamları, içerisinde tuz dahi bulunmadığını, tat verecek değişik türde bitkilere de rastlanmadığını, bu nedenle oldukça yavan bir tadı olduğunu düşündüklerini ifade ediyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Avusturya İtalya turist Eylül Komik - İlginç Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

...:

hani evrim geçirmemiş bu

29
6
yanıtYanıtla
Anti ateist:

Ben maymuna benzetemedim benzeten varmı ??

10
17
yanıtYanıtla
ANTİ HZ.:

EVRİM TEORİSİ 5 BİN YILDA GERÇEKLEŞMEDİ. AYRICA ŞU ANDA DÜNYADA İNSANLAR DİNAZORLAR YAŞADIĞI YILIN DAHA ÇEYREĞİNİ YAŞAMADILAR.

yanıt8
yanıt8
Bilge Adam:

Çok cahilsin kardeşim, daha evrimin ne olduğunu bilmediğin 5 bin yıllık insanı maymuna benzetemedim yazmandan belli yazık. . Cehalet mahvediyor insanlığı

yanıt4
yanıt6
İSGCİ:

EEEE HANİ BU MAYMUN DEĞİL :D

17
8
yanıtYanıtla
Biri:

ÖTZÎ ASKERDE BANA HEP ABÎ DERDÎ.

21
4
yanıtYanıtla
Hasan:

5000 yildr rahatca uyuyordu. Otzi.5000 yil sonra ne yedi de öldü bu fani!diye midesini acinca bilim oldu.Blimi farkli seyler icn kullanmk lazm

1
18
yanıtYanıtla
Birisi:

Hayatımda sizin kadar cahil insanlar görmedim. Anca alay edin. İşin anca troll yüzüne bakın. Arkadaşlar anlamadınız galiba. Bu bilim. B i l i m. Bizden önceki atalarımızın nasıl şartlar altında yaşadığına bakılıyor burda. Ama siz hala espri yapın. Ya da Troll. İşte siz böyle devam ederseniz, Türkiye olduğu yerde kalır. Bir gram ilerleme gösteremez.

17
1
yanıtYanıtla
KötüHissedenGenç:

Mekanı cennet olsun

9
7
yanıtYanıtla
misafir:

dogum tarihi alnindami yaziyordu, boynundami

0
16
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title