Haberler

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara "somut delil aranma şartı" büyük tartışma yarattı

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam saatlerinde kabul edilen 4. Yargı Paketi'ndeki düzenleme sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlarda somut delil aranması şartını getiren 13. maddeden büyük kaygı duyduklarını ifade eden kullanıcılar, bu suçta önemli artışlar yaşanabileceğinden kaygılandıklarını dile getiriyor.

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Gelişme kamuoyunda olumlu karşılanırken, yargı paketindeki bir madde ise sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

SUÇTA ARTIŞ YAŞANABİLECEĞİ ENDİŞESİ

Çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlarda "somut delil aranması" şartını getiren 13. madde gündem oldu. Sosyal medya mecralarını yorum bombardımanına tutan kullanıcılar, Meclis'te kabul edilen ilgili madde nedeniyle bu suçta önemli artışlar yaşanabileceğinden duydukları kaygıyı dile getiriyor.

İşte o yorumlardan bazıları;

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara 'somut delil aranma şartı' büyük tartışma yarattı

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara 'somut delil aranma şartı' büyük tartışma yarattı

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara 'somut delil aranma şartı' büyük tartışma yarattı

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara 'somut delil aranma şartı' büyük tartışma yarattı

4. Yargı Paketi'ndeki çocuğa cinsel istismar gibi katalog suçlara 'somut delil aranma şartı' büyük tartışma yarattı

TARTIŞMA YARATAN MADDENİN YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Elmalı'daki istismar davasında ortaya çıkan detaylar Türkiye'yi ayağa kaldırırken, 4'üncü Yargı Paketindeki, çocuğa karşı cinsel istismar suçunda somut delil aranması şartı AK Parti içinde de eleştiri konusu olmuştu.

AK Parti'nin bazı hukukçu milletvekilleri, çocuğa karşı cinsel suçlarda somut delil aranması şartının 'Suçla mücadele edilmeyeceği' anlamına gelmeyeceğine dikkat çekerek "Tam tersine katalog suçlarda kaçma şüphesi ve delilleri karartma ihtimali olmasa bile suçlu olduğu iddia edilen kişi tutuklanabilecek" görüşünü savunduklarını ifade etmişti.

"MADDENİN YAZILIŞI DA BİRAZ SIKINTILI OLMUŞ"

AK Parti yönetiminde katalog suçlarda somut delil şartı aranması hükmüne ilişkin yapılan değerlendirmede "Hem kuvvetli şüphe, hem de somut delil aranması sıkıntılı. Biri varsa diğerine gerek yok. Maddenin yazılışı da biraz sıkıntılı olmuş" görüşü dile getirilmişti.

AK Parti içinde, çocuklara yönelik işlenen suçların somut delil şartından istisna tutulması tartışılıyordu. Buna göre somut delil şartı maddesinin, cinsel istismar suçlularının tutuklanmasını engellemeyecek şekilde yeniden düzenleneceği belirtilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Ahmet25 :

Delil olmadan kişiyi nasıl yargılayacaksın? İftirayla mı yargılayacaksın?

86
43
yanıtYanıtla
SELİM TAŞOĞLU:

senin çocuğun var mı yoksa o yüzden mi boş boş cahil cahil ezbere konuşuyorsun

yanıt5
yanıt4
sanane :

muayene var pedagog var

yanıt2
yanıt0
SELİM TAŞOĞLU:

sen insanlar neyi tartışıyor ne için yorum yapıyorlar diye bakıp okudun mu

yanıt24
yanıt14
baklavacı çeto :

somut delil bırakmadan bu suçu işleyebilirsiniz demek istediler dersek yanılır mıyız

45
41
yanıtYanıtla
Ahmet BÜLBÜL:

Malesef diyebilirz , Bunlarla geldiğimiz son nokta bu işte. Artık o kadar yozlaştık ki çocuklarımızın sessiz çığlıkları bile artık olmayacak yasa sayesinde. Kopsun kıyamet de hepimiz kurtulalım. İnş devran dönecek. Elbet bir gün ......

yanıt24
yanıt23
pentakill lol:

yanılmazsın.

yanıt3
yanıt1
SELİM TAŞOĞLU:

Valla ben kızlarımı aldım karşıma "sizlere kim veya kimler tacize yeltenirse asla ama asla sessiz kalmayın bizlerle paylaşın ve o anda Polisleri de çağırın diye söyledim. Ama bu yasa ezbere düşünülmeden tartışılmadan konuşulmadan masaya yatırılmadan alınmış cahilce bir yazı diye düşünüyorum.

42
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title