Haberler

4. Cnr Uluslararası Kitap Fuarı"

Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı" kapsamında Damla Yayınevi tarafından "Kültür Tarihimizden Hatıralar" adlı panel düzenlendi.

Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı" kapsamında Damla Yayınevi tarafından "Kültür Tarihimizden Hatıralar" adlı panel düzenlendi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuardaki panele, yazar ve senarist Üstün İnanç konuk oldu.

Mehmet Nuri Yardım'ın oturum başkanlığını üstlendiği programda konuşan İnanç, geçmişten bugüne kültür ve sanat dünyasında tanıştığı ünlü şair ve yazarlarla olan hatıralarını anlattı.

İnanç, Necip Fazıl Kısakürek'i başlarda gazetelerde çıkan haberlerin etkisi altında kalarak sevmediğini söyledi.

Bir arkadaşının vesilesiyle Kısakürek'in konferansına katıldığını belirten 88 yaşındaki İnanç, "Konferansı dinledikten sonra çarpıldım. Necip Fazıl Kısakürek hakkındaki bütün olumsuz düşüncelerimi geri aldım ve onun azat kabul etmez kölesi oldum. Hala da öyleyim. Şimdi onu öldürmeye çalışıyorlar fakat o ölmüyor, ölmeyecek de. Eserleriyle yaşamaya devam ediyor." dedi.

" Kemal Tahir'e Sezai Karakoç'u önerdim"

İnanç, Tarık Buğra, Ahmet Kabaklı, Kemal Tahir gibi Türk edebiyatının ünlü isimleriyle de tanıştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tahir Bey'le dünya görüşlerimiz farklıydı. Ben Necip Fazıl'ın izinden gidiyordum. Ben daha sonra Yeşilçam'a damladım. Orada bir arkadaş edindim. O da benim dünya görüşümle uyuşmuyordu... Senaryo öğrenirken Kemal Tahir Bey'e o sırada rastladım. Bir gün Tahir Bey bana 'Var mı bizim faşistlerden okuyabileceğimiz bir şey?' dedi. Tahir beye göre bizler faşisttik. Ben de 'Var tabii' dedim ve ona Sezai Karakoç'u önerdim."

Mehmet Nuri Yardım da İnanç'ın kaleme aldığı "Makedonya Gamzesi" adlı romanın hatıralarla yeniden yayına hazırlandığını dile getirerek, "Yazarlar, şairler, sanatçılar hepsi bir kitapta toplanacak. Ayrıca İnanç'ın tiyatro eserleri ve en son kaleme aldığı 'Gök Sultan' adlı Sultan Abdülhamid Han'ı anlatan eser, muhteşem bir oyun. İstanbul'un birçok bölgesinde de oynandı ve gösterimleri de devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek Mehmet Nuri Yardım Sezai Karakoç Kemal Tahir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title