Haberler

    39 Basamak

    39 Basamak, 21 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisini bekliyor.

    1935 Ağustos'u, Richard Hannay ( Engin Hepileri ), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir.

    Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella'yla ( Demet Evgar ) tanışır ve kendini Londra'dan İskoçya'ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

    Sergilendiği her ülkede seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan 39 Basamak, 9 sene boyunca aralıksız olarak sahnelendiği West End'in en uzun soluklu yapımlarından biri olmuştur.

    Alfred Hitchcock, John Buchan'ın 39 Basamak adlı romanını filme çekerken bu gerilim romanının heyecan yüklü atmosferine, incelikli ama geri planda duran bir mizah dozunu eklemeyi de ihmal etmemiştir. Patrick Barlow, 39 Basamak'ı tiyatroya uyarlarken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarmış, gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürmüştür.

    Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez ögeleri; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyon, olmayacak ama harikulade teatral raslantılar, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterler, binbir kalıba giren oyuncular, bu uyarlamada ustalıkla bir araya getirilmiş. Patrick Barlow bu uyarlamayı yaparken Alfred Hitchcock izleğini sahne sahne takip etmiş, romandan çok filmin, Hitchcock'un uyarlamasını sahneye getirmiş.

    Ortaya çıkan bu çılgın komediyi izlemek isteyenler için 39 Basamak, 18 Şubat'tan itibaren Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde seyircisini bekliyor.

    Yazan: Patrick Barlow

    Çeviren: Mehmet Ergen

    Yöneten: Mehmet Birkiye

    Oynayanlar: Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak, Okan Yalabık

    Dekor Tasarım: Efter Tunç

    Kostüm Tasarım: Ayşegül Alev

    Işık Tasarım: Cem Yılmazer

    Hareket Düzeni: Alpaslan Karaduman

    Kukla Tasarım: Candan Seda Balaban

    Yapım Koordinatörü: Zeynep Balkan

    Reji Asistanları: Hakan Yeni, Seval İşgören

    Oyun Asistanları: Dilay Ekmekçioğlu, İdil Özaydın, Musa Can Pekcan, Doğa Halis

    Teknik Asistanlar: Ömer Güneş, Yasin Gültepe

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Engin Hepileri Okan Yalabık Demet Evgar Caddebostan Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title